Santa Barbara koguduse aed on kogukonnale avatud

Avaldatud 22.4.2021, allikas Adventist News Network

Pandeemia ajal, mil inimesed võivad tunda end isoleeritu ja üksikuna, on USAs Californias asuv Santa Barbara adventkogudus jätkanud kogukonna liikmete teenimise tööd, kasutades selleks aeda.

Kogukonna aed Santa Barbara kiriku aias ei ole uus , kuid pandeemia ajal on inimeste tegevus aias kasvanud. Paljudel kohalikel ei ole enda aeda ja kuna aias tegutsemisega kaasnevad nii füüsilised kui ka vaimsed boonused, on kogukonna aed muutunud kohaks, kus võidelda üksindusega ning kus saab üksteisega suhelda.

2020. aasta augustis avaldas USA haiguste kontrolli ja ennetuse keskus andmed, mille kohaselt vaevleb 5412 uuringus osalenud täiskasvanu seast 40% vaimse tervise hädade või mingite ainete kuritarvitamise käes. Ärevushäirete ja depressiooni osakaal kasvas vahemikus juuni–august 2020, võrreldes sama perioodiga 2019. aastal.

„Paljud inimesed igatsevad suhtlemist,“ ütles Santa Barbara adventkoguduse liige Shannon Gott. „Me näeme inimesi, kes distantsi hoides üksteisega suhtlevad, nad saavad olla värskes õhus ja ehitada suhteid. See on olnud õnnistus, eriti COVID-19 ajal.“

Gott, kes on kogukonna aja idee autor, ei omanud ise varem aeda ja tal puudus aiapidamise kogemus. „Ma olin tükk aega mõelnud, kui tore oleks kogukonnaalgatusena omada siin aeda, kus saaksime vestelda ja jagada evangeeliumi,“ rääkis ta.

2018. aasta sügisel kutsus Lynn Hoag koguduse ja kogukonna aeda. Hoag on kogenud aednik, kes on tuntud Ellen G. White’i aiandusnippide järgijana. Selle töötoaga avati aed nii koguduse kui ka kogukonna liikmetele. Aia ala kuulus enne koolile, nüüd kuulub see kogudusele.

„Aia eesmärk on pakkuda kogukonnale oma kohta,“ sõnas Santa Barbara koguduse vanempastor Riva Robinson. „See ala kuulus koolile, mida ei ole enam olemas. Kool tõi kokku lapsed ja perekonnad, luues neist oma perekonna ja tuues kogudusse elu ja rõõmu, aed tõi kogudusse tagasi rõõmu ja elu.“

Aed on võimaldanud kogudusel luua uusi suhteid. Mõned kogukonnaliikmed on hakanud osalema piiblikursustel, mida Gott juhib. „Koroonaviiruse ajal on meie kogudus teinud telefonikursuseid,“ sõnas Gott. „Meil on palju selliseid kursuseid, mis käsitlevad meie usu tugisambaid ja kogukonnaliikmed on nendega liitunud. See on suur õnnistus.“

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat