Aprilli Meie Ajas

Avaldatud 6.4.2021

Aprilli Meie Aja fookuses on tulenevalt praegusest olukorrast riigis suletud kogudused. Uurime kahe väikse ja ühe suure koguduse näitel, kuidas tullakse toime praeguses eraldatuses.

Kompassi koguduse juht Liisu Jallai arutleb, et „kogudus on ühine kogukond, kellega oman ühist eesmärki ja missiooni ning sellest lähtuvalt on koguduse kooskäimine igasugune vaimulik osadus, Piibli õppimine või jagamine kogudusega. Koguduse kooskäimine ei ole alati füüsiline kokkusaamine.” Oma suletuse-aja mõtteid jagavad mõned Kompassi koguduse liikmed, näiteks Meeri kirjutab, et koguduse misjoniprojektide ootele panek „paneb mind nihelema ja mõtlema, et kuidagi peab ometi olema võimalik ka selles hetkes inimeste elu puudutada”. Tallinna I ja Rapla koguduse pastor Olavi Laur läheneb kirikute suletusele teise nurga alt, öeldes, et praegune olukord on avanud nii palju uusi võimalusi koosolemiseks ja piibliuurimiseks: „Praegune „Rooma riik“ on valmistanud teed ette internetis, kus isolatsioonis olles on võimalik kokku saada – mitme linna vahel korraga, sammugi kohtumiseks astumata.” Olavi kirjutab veel hommikustest palvegruppidest ja pärastlõunastest piibliuurimistest, mis kõik on koguduse kristlikku vaimsust tugevdanud.

Laura Grönholm kirjutab meie ajast kõneldes sotsiaalmeediast: „Milliseid inimlikke vajadusi

püüab sotsiaalmeedia rahuldada? Esimesena tuleb meelde, et kuuluvusvajadus, tunne, et sa kuulud kellegi või millegi hulka, mingisse inimgruppi, kus jagatakse sinuga sarnaseid huve, probleeme või kutsumust. Teiseks rahuldab sotsiaalmeedia kindlasti tunnustusvajadust.” Kristel Harjaks jätkab oma lõputöö-teemalist sarja, uurides, missuguseid jumalakujundeid inimene endale loob.

Koguduse rubriigist saab teada, miks on adventkogudus eelistanud usutunnistusele põhitõdesid ja kuidas on aja jooksul kujunenud välja meie põhitõed, nagu need praegu on: „Uskumustesse endisse ei lisatud 2015. aastal muutusi ega lisandusi, kuid eesmärk oli muuta uskumuste sõnastus selgemaks ja kaasaegsemaks.”

Intervjuu vahendusel saame tuttavaks Maria Cruz Nahkuriga, kes räägib meile neist mõnest aastast, mil ta on Eestis elanud, võttes kõik kokku lihtsa tõdemusega: „peale Eestisse kolimist ei tea ma muud kui pidevalt ja intensiivselt muutuv elu”.

Terviserubriigis tutvustab Allan Randlepp võimalusi, kuidas pärast pikemat või lühemat trennipausi uuesti rajale saada: „Kui sul on treeningutesse paus sisse tulnud, siis unusta ära, mida sa varem trennis jõudsid või tegid. Juba peale 3–4-nädalast treeningpausi oleme jälle algajad ja tuleb alustada rahulikult. Väga rahulikult.”

Lisaks nimetatutele on laupäeval, 10. aprillil kogudustesse jõudvas Meie Ajas veel palju muid teemasid: tugivõrgustike olulisusest inimese vaimses tervises, pöördumislugu kogemuste kotikeses, Virve Toomi jutlus Jeesusest kui teest, Silmatera lastele ja muud huvitavat lugemist.

Ajakirja kaanehind on 2,5 eurot ning ajakirja saab osta ka e-poest (nii paberil kui ka pdf-vormingus).  

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat