Briti Neitsisaartel lammutati vanim kohalik adventkirik

Avaldatud 1.3.2021, allikas Adventist Review

Kolme aasta tagune orkaan räsis Kariibi mere Tortola ja Neitsisaari, nüüd kogunesid koguduseliikmed vaatama, kuidas lammutati nende kogudusehoone, mis sai tormides kõvasti kannatada ja mis oli koguduse kodu olnud 40 aastat.

„Kiriku teine korrus oli hävinud,“ ütles koguduse juht Sylvester Williams. „Ülejäänud ehitise konstruktsioon oli kannatada saanud ja seepärast katkestati kunagised plaanid hoonet laiendada või ümber ehitada.“

Pärast tormi on 183-liikmeline kogudus saanud kokku kohalikus koguduse koolis, mis samuti tormis kannatada sai, kuid mis taastati.

„Hävingut oli igal pool,“ ütles kogudusevanem Wade Tobin, kes on ühtlasi adventkooli direktor. „Püsti ei jäänud ükski puu ja pärast tormi võis vaadata ühest linna otsast teise, linn oli justkui läbipaistev ja ka kogudus sai selles kannatada.“

Adventismil Neitsisaartel on pikk ajalugu. 1900ndate alguses käis kogudus koos majas, mis hävis 1916. aasta orkaanis. 1930ndatel osteti Road Towni kinnisvara ja kogudus kolis oma praegusesse asukohta.

„Koguduse kasvades ehitati maja ümber,“ sõnas Williams. On mõeldud ka mujale kolimisele, ent paljude mälestuste tõttu on otsustatud siiski paigale jääda. 2011. aastal osteti valitsuselt ühe dollari eest kaks kiriku naaberkrunti. „Nende kruntide näol saime juurde ruumi, mida me juurdeehituse tarvis väga vajasime,“ ütles Williams, lisades, et plaan oli tekitada lapsesõbralikum keskkond ning pakkuda ka humanitaarteenuseid.

Mõnda aega teenis see maja kogukonnas orkaanide ajal varjupaigana ja möödanikus on see olnud koduks adventkoolile.

„Jumal aitab meil ehitada parema hoone ja minna kogudusena edasi – kogudusel on selleks palju abi vaja,“ ütles Williams koguduse poole pöördudes. Ta kutsus üles kõiki, kel on oskusi ja kes saavad ehitusel abiks olla, oma osa andma.

„Ma olen kindel, et kogukond toetab meie hoone ülesehitamist,“ lisas ta. „Uus kirik toob au Jumalale ja annab kogudusele võimalusi teenida Neitsisaarte rahvast.“

Uudis on tõlgitud Adventist Review kodulehelt.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat