Vana-aasta õhtu muusikakonkurss Vision tõi kokku noori erinevatest riikidest

Avaldatud 11.1.2021, allikas TEDNews

Trans-Euroopa divisjoni (TED) noorteosakonna poolt korraldatud muusikakonkurss Vision pakkus noortele kogu divisjonis võimaluse veeta vana-aasta õhtu rõõmu, tähistamise, osaduse ja lootuse õhkkonnas.

Programm kanti otseülekandes üle nii TEDi YouTube’i kanalil kui ka noortetöö Facebooki-lehel.

Programm algas Šoti ansambli ACT-J tõlgendusega laulust „Mary, did you know?“. Kokku osales 15 riiki: Albaania, Horvaatia, Küpros, Taani, Inglismaa, Soome, Kreeka, Ungari, Iirimaa, Holland, Põhja-Makedoonia, Norra, Šoti, Serbia, Wales.

Vaatamata väikesele viperusele programmi alguses YouTube’is kasvas kahel platvormil vaatajaskonna arv üle 400 ja kuigi vaatajaid oodati peamiselt oma divisjoni riikidest, oli neid ka Brasiiliast, Mehhikost, Saksamaalt ja Tšiilist, aga ka mujalt.

Õhtu juht oli pastor Dejan Stojković, kes on Briti uniooni noortetöö juht. Ta tutvustas iga laulu ning pakkus kogu programmi jooksul meelelahutuslikus võtmes fakte iga osalejariigi kohta.

Kuulajaskonnale tuletati meelde, kuidas oma lemmiku poolt hääletada, samuti sai vestluse keskkonnas omavahel suhelda, jagades uusaastasoove ja -tervitusi, tänada lauljaid ning julgustada teisi hääletama.

Kõik viisteist esitust olid väga erinevad, kolm laulu oli kirjutatud just sellele konkursile: Leo Lammi (Soome) „You lift me up“, Natanya Lundstom (Norra) „Here in Norway“ ja Leandra van Ommeren (Holland) „I surrender all“. Kommentaaridest selgus, et just need kolm laulu kõnetasid kuulajaid enim. Siiski hinnati kõrgelt ka teisi esinejaid. „Igal laulul ja riigil on oma võlu,“ kirjutati vestlustes.

Ametlikud n-ö kohtunike hinnangud anti teada riikide kaupa, selle põhjal selgus, et võitjaks tuli Soome, sellele järgnesid Norra ning Inglismaa.

Programmi kõrghetk saabus siis, kui kuulajatele anti viimane võimalus hääletamaks oma lemmiku poolt, samal ajal mängiti igast laulust ette lühike klipp ning Andrew Ace Bamusi Šotimaalt esitas oma laulu "Spoken word". Vaatajate lemmikute edetabel oli selline: Soome, Norra, Serbia.

Vestlustes jagati ka muljeid sellise vana-aasta programmi kohta: „Missugune kena viis veeta 2020. aasta viimaseid tunde.“ „Oli imeline kuulata Jumala armastuse häält nii paljudes eri keeltes.“ „Suur aitäh teile kõigile ja loodame, et me kohtume järgmisel aastal uuesti.“ „On tore kuulda nii erinevat muusikat ja nii palju talente kogu Euroopast! Teiega oli tore aega veeta!“

Programm lõpetati uusaastaõnnistusega, mis anti kogu divisjoni noorteosakonnale.

„Selle sündmuse üks eesmärke oli edendada rahvusvahelist ja mitmekultuurilist suhtlemist, tunnet, et me oleme sel kummalisel ajal koos ja toome rõõmu nii neile, kes osalevad, kui ka neile, kes vaatavad,“ rääkis TEDi noortejuht Zlatko Musija. „Neile eesmärkidele mõeldes võib öelda, et ettevõtmine oli edukas. Ma usun, et see ühendas noortejuhte kogu meie divisjonis ja tõi rõõmu neil keerulistel aegadel.“

Ingliskeelse uudise ilmumise ajaks TEDi kodulehel oli programmi vaadatud 5000 korda, see on ka praegu YouTube’is järelvaadatav. Kui sa ei ole seda veel vaadanud, siis saad seda veel teha ning nautida TEDi noorte talente.

Algupärane uudis on Trans-Euroopa divisjoni kodulehel. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat