AKEL-i juhatus tegi aasta kokkuvõtteid

Avaldatud 12.12.2008

Teisipäeval, 9. detsembril kogunesid AKEL-i juhatuse liikmed ja osakondade juhid, et ühiselt aru anda möödunud aastast ja aset leidnud tegevusest ning arengutest.

Liidu esimees Tõnu Jugar alustas üldise tegevusaruandega, mis oli teist aastat järjest vormistatud videona, mille valmistasid Indrek Ploompuu ja Lauri Beekmann kommunikatsiooni osakonnast. Ka Balti Uniooni aastakoosolekul näidatud video (inglise keelse tõlkega) võttis kokku Eesti Liidu peamiste tööharude arengud 2008. aastal olles rohkelt illustreeritud videolõikudega enamustelt aasta jooksul aset leidnud üritustelt. Pikem versioon (koos lisaintervjuudega osakonna juhtidelt) peaks peagi jõudma ka kogudustesse ning advent.ee-sse.

Erinevad aruanded näitasid, et kuigi ka eelmisel aastal on koguduste liikmeskond natuke langenud on tegevus siiski arenenud ja peasekretär David Nõmmik tõi näiteks esile, et väikegruppe on eelmise aastaga võrreldes 6 tükki rohkem (nüüd kokku 52).

Hingamispäevakooli osakonna juht Ergo Naab rääkis, et rohkelt on rõhku pandud hingamispäevakooli materjalide teksti kvaliteedi parandamisele ning toimus suurem seminar hingamispäevakooli õpetajatele.

Noorteosakonna juht Ivo Käsk tõstis esile noorte nõukogu loomise, mis on oluliselt kaasa aidanud noorteürituste ja osakonna eesmärkide saavutamisele. Sel aastal pandi alus ka noorte aktiivsete koguduseliikmete koolitusprogrammi ideele, mis peaks teostuma tuleval aastal.

Rajaleidjate töö juht Karin Lukk mainis, et üldise koguduseliikmete arvu kahanemise kõrval on Rajaleidjate Seltsi liikmeskond 2 võrra isegi kasvanud. Väikese murena tõstis Karin esile asjaolu, et nii mõnigi pikema staaziga rajaleidjate juht hakkab pikast tööst tasapisi väsima ja uued nooremad juhid ei oma veel piisavalt töökogemust.

Lastetöö osakond on ka mööduval aastal korraldanud rohkelt üritusi ja koolitusi ning sisustanud laste tegevust kõigil liidu suurematel üritustel. Hetkel on noorte poolt tõlkimisel Laste Kirjalik Piiblikursus, mille kaudu on hea õppida Piiblitõdesid nii koguduseliikmete lastel kui ka lastel väljaspoolt kogudust.

Pereteenistuse osakond võib möödunud aastast eriliselt esile tösta raamatu „Paaridele” ilmumist. Kaks inimest (K.Lukk ja A.Vahtramäe) on saanud regulaarselt osaleda Trans- Euroopa Divisjoni poolt korraldataval ja SPA Peakonverentsi pereteenistuse juhtide eestvõtmisel toimuval CFLE koolitustel. 2008. aastal 7.-12.septembril Ungaris Szegedis toimunud järjekordse koolitusega said läbitud kõik 5 koolitustsüklit ja nad lõpetasid kursuse vastava Peakonverentsi poolt välja antud tunnistusega.

Kommunikatsiooniosakonna olulisemateks sündmusteks olid kindlasti Indrek Ploompuu tööle asumine liidu IT-valdkonna arendajana ning uue advent.ee avamine ja oma serveri ostmine. Osakonna juht Lauri Beekmann tõi esile ka posiitivsed arengud raadiotöös. Mitmed adventistid on toimetamas saatesarju Pereraadios.

Kirjaliku Piiblikursuse suurimaks saavutuseks oli pikalt plaanitud interneti versiooni käivitamine, mis on nüüd kättesaadav kõigile huvilistele koguduste liidu ametliku kodulehe kaudu.

Liidu aastakoosolekust võtsid osa ka Balti Uniooni esindajad.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat