Augusti Meie Ajas

Avaldatud 13.8.2020

Seekordse ajakirjanumbri fookuses on üleilmse adventkoguduse strateegiline plaan aastateks 2020–2025 „Mine maailma: Mina lähen“. Seda plaani kutsub järgima Eesti koguduste liidu esimees Andres Ploompuu: „Meie koguduse olevik ja tulevik sõltub täielikult minu ja sinu panusest, minu ja sinu isiklikust pühendumisest.” Üleilmse adventkoguduse peakonverentsi president Ted N. C Wilson küsib, kas me oleme valmis minema, ning kirjutab: „Kogudusena peame olema väledad ja kohanemisvõimelised, valmis vastama Jumala üleskutsele lükata meie plaanid kõrvale ja liikuda ükskõik millises suunas, kuhu Ta võib meid kutsuda.”

Juuli alguses väisas misjonipäeva puhul Eestit Tim Riesenberger, kellega intervjuud saab nüüd ajakirjast lugeda. Intervjuu on väga misjonimeelne, kuna Tim on võtnud nõuks pühendada iga kuu teatud aja vabatahtlikule tööle. “Kristlaseks olemise esimene definitsioon on see, et sa tood kellegi teise Kristuse juurde, see on esimene asi, mida sa tahad teha.”

Jutluse rubriigis saab lugeda Rein Kalmuse mõtisklust üksolemisest: „Ühine eesmärk saab olla küllaldane alus empaatiale, sõbralikkusele ja heatahtlikkusele, ilma milleta pole ühtsus meie keskel võimalik.” Kirjakoha rubriigis analüüsib Toivo Kaasik Jeesuse võrdumit kahest pojast, kel isa palus põllule minna: “Oma olemuselt on iga inimene vastuhakkaja, ükskõik kas see paistab välja või näib ta sõbralik ja koostööaldis.” Karin Miller jagab seekord Rohujuure rubriigis väga isiklikku tunnistust kogudusest lahkumisest ja tagasitulemisest: “Ära mine ära, sest ükskõik, mida sa sealt, kuhu ja kellega minna tahad, leiad, ei tee see sind õnnelikuks. Jumal ei ole „ei tohi ja peab“.”

Kärt Lazići sõnaraamat Noore ema tee rubriigis lõpeb mõtisklusega aja teemal: “Eilset tagasi ei saa. Homne hingab juba kuuma õhku kuklasse. Minu osa on siin vahepeal, tänases, tänulik olla... ja mälujälgi koguda. Nii saavad pildid mobla-arhiivist, hetk hetke sabas, kaadriteks minu ja Rubeni ja teiste minu inimeste lugudes, mida võib üle-ülehomme läbi pisarate ja naeru nautida. Mitte et eilset leinata, vaid pigem et imetleda, mida Jumal meiega läbi aja mõõtme ette on võtnud.”

Lisaks neile tekstidele leiab ajakirjast veel Kogemuste kotikese, järjejutu, Toomas Luku epiloogi, tervisejuttu nippidega, kuidas saavad teismelised kaalu langetada, lastele Silmatera ja perele Annely Kaasiku küsimus “Mis takistab mul olla õnnelik?”.

Ajakiri jõuab kogudustesse hingamispäeval, 15. augustil. Ajakirja saab osta kogudustest ja tellida e-poest. Ajakirja kaanehind on 2,5 eurot.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat