Pastorid arutasid usalduse ja IT teemadel

Avaldatud 16.9.2008

Teisipäeval, 16. septembril Tartusse kogunenud adventkoguduste töötegijad arutasid põhjalikumalt usaldussuhete ümber kerkivaid küsimusi ning tutvusid koguduse IT valdkonnas aset leidvate arengutega.

Pastor Olavi Laur rääkis koosolekut alustavas palvuses Moosese ja Jumala vestlusest põleva põõsa juures, tõmmates eelnevalt paralleeli Iisraeli rahva ja meie tänase päeva vahel, kus Jumala rahvas justkui samamoodi valmistab „Egiptusele telliseid”.

Jumal läkitas Moosese oma rahvast vaarao võimu alt vabastama. „Mine tagasi ja too rahvas välja,” ütles Jumal Moosesele. Moosese jaoks tekkis aga probleem, kuidas ta selgitab, kes teda läkitas. Jumal selgitas talle, et Tema olemine on selleks piisav kinnitus. „„Mina olen” on mind läkitanud ja see on parim argument,” ütles Olavi.

Päeva põhiteemana tõstatas liidu hingamispäevakooli juht Ergo Naab usalduse teema ning seda just inimestevahelistes suhetes. Ergo jagas töölised viide gruppi, kus arutati usaldusega seotud küsimusi erinevate sihtrühmade suhtes. Pastorid arutasid abikaasade, lapsevanemate ja pastoritena usaldussuhete loomist oma perekonna, koguduseliikmete, teiste pastorite, teiste konfessioonide esindajate ning mittekristlastega.

Adventistide Koguduste Eesti Liidu IT süsteemide arendusjuht Indrek Ploompuu rääkis erinevatest uutest ja vanematest IT valdkonda kuuluvatest väljunditest. IT töö keskpunktiks on meie kiriku ametlik kodulehekülg www.advent.ee, mille erinevaid rubriike Indrek ka lähemalt tutvustas. Lisaks selgitas ta ka erinevaid plaane, mida AKEL-i IT valdkonnas on plaanis arendada.

Koos ajakirja Meie Aeg toimetaja Lauri Beekmanniga arutati ajakirja erinumbri võimalikku temaatikat. 2009. aasta alguses ilmub Meie Aja erinumber, mis keskendub ühele või mõnele teemale; artiklid on valdavalt suunatud mitteadventistist lugejale. Avatud vestlusringis tõsteti esile mitu sotsiaalset ja ka vaimulikku teemat, mis võiksid olla erinumbri fookuses.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat