100-aastaseks terve ja õnnelikuna – kas see on võimalik?

Avaldatud 23.1.2020, autor Allan Randlepp, allikas Terve Elu Keskus

Pikaealisus on paelunud inimkonda juba aastasadu. Kõik me teame muinasjutte eluvee otsimisest. Kes ikka surma ootab? Me tahame elada, ja mitte lihtsalt elada, vaid hästi elada. Tahame tervena elada. Mõtle hetkeks oma praeguste harjumuste peale. Kas tänane elustiil aitab sul selle maise elu jooksul täieliku potentsiaalini jõuda?

Mis oleks, kui tunneksid end lihtsat programmi järgides noorema, kergema ja mentaalselt teravamana? Mis hoiaks sinu keha töös nii kaua kui võimalik — näiteks isegi kuni 90-ndate eluaastateni?

Statistikaamet annab oma värskes pressiteates (04.09.2019) teada, et “siiani oleme enamasti saanud rääkida, et Eesti elanike oodatav eluiga ja tervena elatud aastad on kasvutrendis. Värskelt avaldatud näitajate põhjal tuleb nentida, et elame küll kauem, aga haigemana.”

Samas on maailmas piirkondi, kus inimesed elavad keskmiselt oluliselt vanemaks kui meil tavaks ning seda ilma degeneratiivsete haigusteta.

Mida nad teisiti teevad?

See küsimus paelus Ameerika ajakirjanikku ja maadeuurijat Dan Buettnerit, kes hakkas seda teemat koostöös ajakirjaga National Geographic uurima.

Artikkel jätkub Terve Elu Keskuse blogis, loe edasi...

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat