Novembri Meie Ajas

Avaldatud 31.10.2019

Novembris, nagu adventkoguduses tavaks, on palvenädal – 2.–9. novembril. Sel puhul võtavad suure osa novembri Meie Ajast enda alla palvenädalaloengud, mille teema on tänavu „Ustav oma prohvetitele”. Loengute autorid on Marcos ja Claudia Blanco, kes on tegutsenud pea 20 aastat koguduse kirjastustöös; Marcos on pastor ja Claudia vabakutseline tõlkija. Eraldi palvenädalalood on ka lastele, nende autor on Randy Fishell. Kõik palvenädalaloengud on üleval ka koguduse kodulehe materjalide kaustas.

Lisaks palvenädalale mahub ajakirja kaante vahele teisigi tekste. Mervi Kalmus tutvustab Uue Testamendi seerias Pauluse esimest kirja tessalooniklastele: „Seda kirja ei ole võimalik tuima häälega lugeda, seda tuleb lugeda hõiskamisega, pannes iga lause lõppu hüüumärgi.”

Helis Rosin usutles Põltsamaa koguduse nelja suvel ristitud uut liiget: Endot, Karli, Ellit ja Elmarit. „Mul on hea meel, et saan oma perega koos olla, kuulda Jumala Sõna, mida pastor või siis keegi teine seletab,” ütleb Elmar ja Elli sekundeerib: „Ma tulen kirikusse toitu saama.” Endo ja Karl räägivad enese arengust ja talentide kasutamisest koguduse rüpes.

Pererubriigis arutleb Annely Kaasik selle üle, kust peaksid isad ammutama jõudu selle koorma kandmiseks, mis peredes just nende kanda jääb: „Isa on tugevuse ja tarkuse etalon ning seega eeskujuks – sellist vastutust ei ole kerge kanda.”

Kärt Lazić jätkab noore ema sõnastiku lahtikirjutamist, seekord on vaatluse all sõna revisjon: „Rubeni ja Tihi kõrval saab minust just seda teatud moodi naine, kuid see ei ole rohkem ega vähem tõeline naine kui need teised Kärdid, kes ma oleks teistsuguste valikute tulemusena olnud.”

Ajakirjas on ka Kogemuste kotike ning uue järjejutu II osa. Oma eelviimase epiloogi kirjutas Karin Miller: „Võttes vastu ülesandeid Jumalalt, võime ära unustada kogu ilmaliku loogika sellest, kes on parim kandidaat.”

Novembri Meie Aeg jõuab kogudustesse hingamispäeval, 2. novembril. Meie Aja üksiknumber maksab 2,5 eurot, ajakirja saab nii paberil kui ka pdf-formaadis osta ka e-poest.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat