Adventkoguduse pereteenistus tähistas tööharu loomise 100. aastapäeva

Avaldatud 18.10.2019, allikas Adventist Review

Koguduse 100-aastane pereteenistus väljendas pühendumist perekondade toetamisele ja tugevdamisele

8. oktoobril 2019 sai adventkoguduse pereteenistus 100-aastaseks. Peakonverentsi aastakoosolekul väljendasid pereteenistuse juhid oma pühendumist „Jeesuse Kristuse päästvas armus tugevdada, äratada lootust ja tuua tervenemist abieludele, peredele ja üksikinimestele“.

„Pereteenistuse keskmes on inimeste suhted ja perede kasvamine armastuses ning harmooniline elu Jumala perena,“ sõnas Elaine Oliver, kes koos oma abikaasa Willie’ga on praegu pereteenistuse juhid (pildil). „Pereteenistus toimub kohalikus koguduses ja see on evangeelse suunitlusega,“ lisas ta.

Willie Oliver rääkis, kuidas see tööharu loob materjale ning korraldab koolitusi, „mille eesmärk on koguduse selle tööharu juhtidele ja kogudustele anda töövahendeid“ nende töös peredega.

Loe selle kohta, kuidas kutsub juubeliaastat tähistama Trans-Euroopa divisjoni peretöö juht Karen Holford.

„Me keskendume sellistele vahenditele, mis aitavad inimestel paremini suhelda, arendada suhtes sügavamat pühendumist ja saada paremaks lapsevanemaks,“ ütles ta.

Alates ajast, mil adventkogudus hakkas mõistma perede toetamise tööd, on möödunud kaua aega. Pereteenistuse juhtide sõnul võib selle töö jälgi leida juba Arthur Spaldingu vestlusest Ellen White’iga 1913. aastal, kaks aastat enne White’i surma.

„Ma tahan rääkida selle töö tähtsusest, mida peab tegema koguduse lapsevanematele,“ annab Spalding edasi White’i sõnad talle. „Lapsevanemate töö aluseks oleme meie ise,“ lisas ta. „See on väga oluline töö, mis meie ees seisab, ja me oleme hakanud seda oma sõrmeotstega puudutama.“

Kuus aastat hiljem, 1919. aastal kutsus peakonverents ellu kodukomitee, mille esimesed juhid olid Arthur Spalding ja tema abikaasa Maud. Üsna pea hakkasid nad välja andma kirjandust, mille eesmärk oli harida perekondi. Nad juhtisid seda tööharu 1941. aastani.

1975. aastal hääletas kogudus selle poolt, et rajada kodu- ja pereteenistus, juhtideks olid toona Delmer ja Betty Holbrook. Pereteenistus, nagu me seda täna teame, loodi aastal 1995 ja Oliverid on selle juhid olnud aastast 2010.

14. oktoobril toimunud tähistamise raames anti Karen ja Ron Flowersile Arthur ja Maud Spaldingu nimeline medal eluaegse töö eest pereteenistuses. Flowersid tegutsesid selles tööharus üle 30 aasta, 12 aastat sellest ajast tööharu juhtidena.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat