Noore koguduse tee: Võimaluste aeg

Avaldatud 14.10.2019, autor Helle Kõrgend, allikas Meie Aeg

Ma poleks osanud arvata, et Jumal kingib mulle minu eluajal võimaluse näha nii lähedalt uue koguduse sünni lugu. See on olnud kahtlemata erakordne teekond erakordsete inimestega. Meie inimestena võime ju kahelda oma oskustes, võimetes ja võimalustes, kuid Jumal ei kahtle meis, kui Ta meid mingi ülesande jaoks välja on valinud. Mõnikord tuleb usaldada sisetunnet ja öelda „jah“ ning imesid täis teekond võib alata. 

Kõik saab alguse unistamisest ja südamest täis lootust: olgu selleks siis uus suhe, perekonna loomine, uue pereliikme soov vms. Alguses on alati unistus, lootus ning ootus. Nii oli ka Kompassi kogudusega, mil teatud noortel inimestel tekkis südames soov, unistus uue koguduse sünniks. Jumal aitas selle unistuse täide viia, kui Tema nägi, et selleks on sobiv aeg ja vajadus. 

Nii puudutas Jumal ka minu ja Veiko südant. Ta valmistas meid eelnevalt ette, meil oli palju küsimusi, ka eelarvamusi, kuid Jumal vaikselt hajutas need ning asemele tuli mõistmine. Kui Liisu meie käest küsis, kas me sooviksime liituda grupiga, polnud meil enam mõtlemiseks aega vaja, kuigi, ega me veel ei mõistnud oma jah-sõna sügavust. Jumal valmistas meid kõiki ette selleks ülesandeks, igaühte meist erinevalt. 

Tihti tunneme, et meil pole aega millegi jaoks, pidevalt on justkui väga kiire. Kas meil on tõesti pidevalt nii kiire, et me ei leia aega Jumala ja Tema töö jaoks? Leian, et asi on siiski meie prioriteetides. Olete vast isegi tähele pannud, et kõige selle jaoks, mida me soovime teha, me enamasti leiame aega. Enne Kompassi koguduse sündi tuli leida pidevalt aega, et koos koguduse rajamisega tegeleda. Me leidsime aja – koos, Jumala abiga. Meil tuli nii mõnigi asi oma elus ümber hinnata, mõnest asjast võib-olla isegi loobuda, aga me leidsime aja. 

Kui toimus Kompassi koguduse avakoosolek, siis me kõik südames naeratasime ning tundsime tohutut rõõmu selle üle, et olime oma silmaga näinud, kuidas Jumala käes on kõik võimalik. Kõik liikus õigel ajal paika. Tema käes on kõik võimalik, aga Ta soovib, et meie teeksime oma osa. Ta soovib näha, et meie südame soov on siiras ning meie püüded tulevad südamest. Olen tänulik, et Jumal on meie pisikest kogudust õnnistanud ja hoidnud. Meie kogudus saab peagi aastaseks, kuid Jumala abiga oleme juba pisut kasvanud. Tänu Jumalale selle eest! 

Jumal kingib kõik vajaliku omal ajal, kui meie selleks valmis oleme. Kui Ta sind kutsub oma tööpõllule, ära kahtle! Kes tunneb Sind Temast paremini? 

Jumal näeb alati suuremat pilti kui meie. Kus meie kõhkleme ja ütleme „võib-olla“, „ma ei tea“ või „võimatu“, ütleb Tema kõhklemata „VÕIMALIK“!

Jeesus ütles enne, kui Ta taevasse tõsteti: „Teile ei sünni teada aegu ega hetki, mis Isa omas meelevallas on määranud; aga te saate Püha vaimu väe, kes tuleb teie peale, ja peate olema minu tunnistajad Jeruusalemmas ja kõigel Juuda- ja Samaariamaal ja maailma otsani.“ (Ap 1:7, 8)

Meil tuleb Teda usaldada. Meil on töö teha. Igaühel meist on töö teha selles elus, mis meile Jumala poolt antud on. Ükskõik kui väike või suur on sinu osa Jumala töös, tee seda alati südamest ja südamega, mitte nagu inimestele (teistele näidates), vaid kui Jumalale, oma Taevasele Isale, sest Tema näeb ja teab, mis on sinu südames. Igaüks meist seisab kord Jumala aujärje ees ja annab aru oma elu eest, mitte kellegi teise elu eest! Püüdkem siis elada oma elu hästi, koos Jumalaga, iga päev, kuni see maailm otsa saab ning tuleb See, keda me nii väga ootame ning loob kõik uueks! 

Seniks aga, tee tööd, mis on sulle usaldatud! Võitle, et maailma raskused ei murraks sind ja sinu usku! Palveta! Leia alati aega Jumala jaoks! Usalda Teda, sest Tema on ustav! Ole Temale ustav surmani! 

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat