Kompassi kogudus tähistas 1. aastapäeva

Avaldatud 9.9.2019

Hingamispäeval, 7. septembril tähistas Kompassi kogudus oma esimest aastapäeva. Aastapäeva jumalateenistus kandis pealkirja „Kas sa julged?”, kõnelema oli kutsutud liidu esimees Andres Ploompuu.

Kompassi koguduses on tavaks koguduseliikmetel oma kogemusi jagada, aastapäevateenistusel rääkis Siim Vilumets sellest, kuidas kogudusepere augusti viimasel hingamispäeval Keibu rannas oli ja kuidas nende teenistusega liitus kaks inimest, kes küsisid, kas ka nemad võivad Kompassi teenistusele tulla. Samuti meenutas Siim Merivälja kodukohvikute päeva ja mainis tulevatest ettevõtmistest ära Kompassi heategevusjooksu. „Jumal õnnistab meid, aitab kõigel laabuda, aitab teistele õnnistuseks olla,” ütles Siim.

Andres, kes oli Kompassi koguduses esimest korda ja teenis seda mainides ära heatahtliku aplausi, meenutas mõne aasta tagust aega, kui mõte uuest kogudusest oli veel unistus. „Aastaid enne Kompassi koguduse loomist räägiti Tallinnas, et meil on siia vaja niisugust kogudust. Mina ise olin üks neist rääkijatest. Pandi lootusi ühe ja teise peale; Kompassi meeskond oli julge, tegi selle ära. Täna küsin mina: kas julgete edasi minna sama julgelt? Paluge julgust, et teha, mida te juba teate õige olevat.”

Jutluse alustekstiks valis Andres Matteuse evangeeliumi 14: 25–31 ning rääkis Peetruse vee peal kõndimise näite varal, et elus tuleb ette olukordi, mil on raske uskuda, isegi kui me väga tahaksime. „Väga paljud asjad jäävad tegemata, mitte kuna me ei oska, vaid me ei julge.”

Kompassi koguduse juht Liisu Jallai sõnas jumalateenistuse lõppedes, et kõige suurem küsimus ei olegi sageli see, kas me julgeme, vaid kas me julgeme usaldada Jumalat, kas me julgeme armastada teisi ja anda endast. „See, et me julgeksime teisi armastada, on üks tähtsamaid asju maailmas.”

Julguse teemal arutletakse Kompassi koguduses ka kahel järgmisel hingamispäeval, 14. septembril peab jutluse Ivo Käsk.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat