Kompassi kogudus Merivälja kohvikute päeval

Avaldatud 28.8.2019, autor Mervi Cederström

Pühapäeval, 25. augustil oli Tallinnas Merivälja linnajaos eriline päev, sest enam kui 20 kodu olid sel päeval oma väravad ja uksed külastajatele avanud. Ilm oli imeilus ja rahvast oli liikvel palju – toimus järjekordne Merivälja kodukohvikute päev. Ka Kompassi kogudus osales kohvikute päeval, sedakorda kolmandat aastat. Kuid Kompassi koguduse liikmete osalus selles ettevõtmises oli veelgi laiem, sest juba teist aastat aidati ürituse ettevalmistamisele kaasa.

Kompassi kodukohvikus pakuti tavapärast kohvikutoitu: burgereid ja kooke, sinna juurde ka erinevaid jooke. Kõik küpsetised olid koguduseliikmete ja koguduse sõprade poolt tehtud, burgerid ja smuutid valmisid kohapeal. Igal täistunnil kostitasid Meeri ja Kevin Pajula kohviku külastajaid muusikaga. Kuigi kohvik oli ametlikult avatud kella 12st 16ni, olid esimesed kliendid kohal juba pool tundi enne avamist ning viimased lahkusid umbes tund pärast ametlikku sulgemist. Tundus, et koju ei kiirustanud ei külastajad ega ka kohviku korraldajad. Kogu päeva vältel käis kohvikust läbi umbes 300 külastajat. 

Kompassi kodukohviku hing Ruth Lobjakas ütles: „Kompassi kodukohvik sai avatud taas lootuses leida uusi tuttavaid, tugevdada sidemeid ja kontakte Pirita ja Merivälja kogukonnaga. Lisaväärtuseks oli muidugi vähiravifondi Kingitud Elu rahaline toetamine ja Kompassi koguduse jätkusuutlikkuse tagamine koostööpartnerina Pirita LOVi ja Merivälja Aedlinna Seltsiga. Aga mis peamine – saime praktiliselt täita oma missiooni: kogukonna teenimine ja lootuse andmine Jumala Sõna ja armastavate tegude kaudu. Jälle olid kaasatud teenimisse ka koguduseliikmete sõbrad, kes olid väga rõõmsalt koos jagamas, hoolimas, aitamas.“

Esmaspäeva, 26. augusti õhtul käisid Liisu Jallai ja Mervi Kalmus ka kohvikukorraldajatele mõeldud tänuõhtul, kus tõsteti samuti esile Kompassi meeskonna vabatahtlikku panust kohvikutepäeva korraldamises ning õnnestumises. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat