Riigo Hallang lõpetas Wales'i Lampeter'i Ülikooli

Avaldatud 7.7.2008, autor Andres Ploompuu

Pühapäeval, 6. juulil, toimus Newbold Kolledžis pidulik lõpuaktus, kus paljude teiste seas sai magistrikraadi ka Riigo Hallang. Värske teoloogia magister süstemaatilise teoloogia erialal kommenteeris, et kergendatult võis ta hingata juba selle aasta aprillis, kui pidi oma magistritöö lõplikul kujul ära andma.

6. juulil toimunud aktus oli aga järg 4. juulil toimunud lõpetamisele, mis leidis aset Wales'i Lampeter'i Ülikoolis (University of Wales, Lampeter), mis on Wales'i tuntuim ja ühtlasi ka kolmandaks vanim ülikool Suurbritannias. Newbold Kolledž ja Wales'i Lampeter'i Ülikooli vahelise koostöölepingu alusel saavad Newbold Kolledži lõpetanud teoloogia tudengid Wales'i Lampeter'i Ülikooli kraadi, mida tunnustatakse üle kogu maailma.

Riigo teoloogia-alased õpingud said alguse 1998. aasta suvel, kui Riias käivitati Newbold Kolledži eestvedamisel ja USAs paikneva Griggs'i Ülikooli (Griggs University) programmi raames kaugõpe. 2004. aasta augustis otsustasid Hallangud sõita Inglismaale, Newbold Kolledžisse, et alustatud õpingud lõpule viia. AKELi, Balti Uniooni ja TEDi poolt sponsoreerituna omandaski Riigo 2005. aasta kevadel teoloogia bakalaureuse kraadi ning otsustas omal kulul magistratuuris edasi jätkata. Õpingute nimel pidi kogu perekond ohvreid tooma, eriliselt aga Riigo abikaasa Liina, kes kõik need 3 magistratuuri aastat Riigot tema õpingutes toetas.

Riigo magistritöö keskendus „täiuslikkuse“ temaatika uurimisele adventismis. Oma töös võrdles ja analüüsis ta kahe tuntud advent-teoloogi, Heppenstall'i ja Douglass'e, arusaamist täiuslikkusest. Pärast töö lõpetamist nentis Riigo, et on oma magistritöö kirjutamisel vaid pinnapealselt kogu temaatikat kratsinud: „Sain aru, et asi on veelgi huvitavam,“ rääkis Riigo. „Sai uuritud, kust meie arusaamad täiuslikkusest tulevad.“

Tulevikuplaanidest ei teadnud värske magistrant palju rääkida: „Tahaksin teemaga (magistritöö) edasi tegelda. Muidu on tulevik Jumala kätes. Ootame põnevusega, mida tulevik toob.“


Newbold Kolledži lõpuaktusel oli kokku 56 lõpetajat, nendest 24 magistranti. Oma lugupidamist lõpetajate suhtes näitasid üles oma kohalolekuga ka kohalike linnade Bracknelli ja Wokinghami linnapead.

Sügisest saab Newbold omale ka uue rektori: ameeriklase doktor Jane Sabes'i, kes on rikkaliku rahvusvahelise töö- ja juhtimiskogemusega.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat