Mai Meie Ajas

Avaldatud 9.5.2019

Maikuu Meie Aja fookuses on abielu ja lähedus. Liidu peretöö juht Allan Randlepp annab statistikale toetudes ülevaate, mil määral valivad eestlased abielu asemel vabaabielu. „Alates 2004. aastast sünnib Eestis vabaabielupaaridele rohkem lapsi kui abielupaaridele.” Analüüsides, miks vabaabielude arv Eestis kasvab, mõtiskleb Allan ka selle üle, missugune on koguduse osa seda suundumust jälgides: „Kogudus püüab teenida iga isikut, hoides samal ajal abielu piibellikku standardit kui ainukest kooselu vormi.” Fookuses on veel (tõlke)artikkel vastabiellunutelt, kes jagavad oma kogemusi ja mõtteid Ülemlaulu teemadel.

Ajakirjas jätkub intervjuude sari liidu töötajatega. Seekord räägib Helis Rosinale oma elust ja teest Valga ja Elva koguduse pastor Vitali Mirošnitšenko: „Üks eestikeelne laul, mis südamesse läheb, on „Ristimägi“. Meie Tallinna koor laulis kunagi seda sõnadega „Oh, mis armastusemeri patustele ilmus seal”. Väga harva on nii, et nii laulusõnad kui ka muusika on kõrgel tasemel. Nii idee kui ka muusika poolest. See laul on just selline – kui mängid ja laulad, siis süda laulab kaasa. Samuti meeldivad mulle jõululaulud.”

Guido Daniel on juba mitmendat-setmendat aastat käinud Ukrainas uurimas sealseid eluolusid ja turgutamas koguduse tervisekompleksides tervist. Seekord jagab ta oma muljeid ka Meie Aja lugejatega. „Kes soovib tervist parandada ja vene keelt mõistab, soovitan neid pansionaate Ukrainas. Loengud on seal vene keeles, sest sinna sõidetakse ümberkaudsetest riikidest ja vene keel on see, mida enamus mõistab. Kui jõudsin koju, sain teada, et Põltsamaal oli kultuurikeskuses 6. veebruarist 27. märtsini elustiilikoolitus, kus õpetati samuti tervislikku eluviisi ja toitumist, puudub veel vaid pansionaat.”

Kompassi rubriigis kirjutab väikekogudusele omaseks saanud ettevõtmistest Laura Kangur. Mervi Kalmus aalüüsib Uue Testamendi kaanoni rubriigis Jaakobuse kirja: „Esimestel sajanditel võisid kirja kanoonilisuse vastu sõna võtta rikkad ja mõjukad kristlased, kelle konnasilmadel Jaakobus ilma valehäbita tallas.”

Koguduse rubriigis uurime, kui lahked ja kenad inimesed me adventistidena oleme ning Anne Vahtramäe kirjutab pererubriigis armastuse ja hoole hinna(tuse)st. Terviserubriigis on vaatluse all toit kui parim ravim Ja kogemuste kotikeses saab lugeda väikeste inimeste kogemusi Jumalaga.

Need ja veel teisedki rubriigid maikuu Meie Ajas, mis jõuab kogudustesse 11. mail. Ajakirja üksiknumber maksab 2 eurot ja ajakirja saab osta nii paber- kui ka pdf-formaadis ka e-poest.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat