Tartu Pilla-Palla kirik tähistas esimest sünnipäeva

Avaldatud 13.2.2019

Tartu koguduse ja Majaka kodukoguduse ühisel ettevõtmisel asutatud pereteenistus Pilla-Palla kirik tähistas möödunud hingamispäeval esimese aastaringi täitumist. Pidulikul puhul oli muidu tavapärasel ühisel söögilaual ka tort ja iga pere sai tervituskingituse.

Pilla-Palla kirik toimub igal aastal viis korda, esimene pereteenistus peeti 12. veebruaril 2018.

Pilla-Palla kiriku ühe eestvedaja Mairo Tutki sõnul on paigas ka kõik selle aasta järgmised kokkusaamise kuupäevad: 23.03, 4.05, 28.09 ja 23.11. Pilla-Palla kirik toimub tavaliselt Tartus Teatri Kodu lastestuudios, ühel korral planeeritakse ka väljasõitu, ja üks üritus vältab kolm tundi.

Pilla-Palla kirik on üles ehitatud niiviisi, et esmalt meisterdatakse koos, seejärel on lastele piibliloo jutustamine ja koos laulmine ning ühine söömine ja vaba aja veetmine kas mängides või omavahel suheldes. „Söömise ajal saab korraldusmeeskond suhelda lähemalt lapsevanematega ja kutsuda neid ka muudele kiriku üritustele,” ütles Mairo.

Tartu kogudus teeb pilla-palla kirikule teavitustööd nii plakatite levitamisega linnaruumis kui ka sotsiaalmeedias, infot levitatakse ka lastevanemate listides.

„Eelmisel aastal tegime ka tagasisideküsitlust. Tagasiside oli väga positiivne, enamusele meeldis väga. Enamus on ka tagasi tulnud. On ka neid peresid, kes ei ole tagasi tulnud, see sõltub palju ka ajast. Eelmisel aastal oli pilla-palla kirik pühapäeviti lõuna ajal, kui lapsed magavad, sel aastal laupäevaõhtuti,” rääkis Mairo ja lisas, et sel aastal peaks peredele sobivam kellaaeg olema. „Usume, et tuleb rohkem inimesi.”

Pilla-Palla kirik on Mairo sõnul hea viis misjonitöö tegemiseks. „Seda asja võiks rohkemates kohtades teha, sest see on päris reaalne inimeste juurde minemine ja nende vajaduste täitmine. Sellisele üritusele tuleb väga palju inimesi väljastpoolt,” ütles Mairo.

Pildid Pilla-Palla esimesest aastapäevast on siin. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat