Neljanda Pilla-Palla kiriku teemaks oli hoolimine

Avaldatud 18.9.2018

Pühapäeval, 16. septembril oli Tartus järjekorras neljas pilla-palla kirik, seekordse päeva teema oli „Hooli!”. Selle teema raames uuriti keskkonda ja loomislugu.

Pilla-palla kiriku raames on lapsed jagatud kolme vanuserühma: 0–4-aastased, 5–9-aastased ja 10–14-aastased. Päeva teemal on lastele üks lugu ja sellega seotud meisterdamine. Kõige väiksemad tegid seekord binokleid, keskmine vanuserühm kartulitrükki ja kõige vanemad käepaela. Teemaga oli seotud keskkonnateemaline lühilugu maailma loomisest, uuriti, kuidas loomine näitab, et meid on loodud siia maailma vastutama ja valitsema.

Pilla-palla kiriku juht Mairo Tutk sõnas, et teemapäeval on alati olnud nii vanu sõpru kui uusi inimesi. Seekord oli lapsi üle 30, emasid-isasid umbes 20. „Kõige olulisem on reklaam: Facebook ja isiklik kutse ja kirjad erinevatesse perelistidesse.”

Pilla-palla kiriku programm on niimoodi üles ehitatud, et lapsed ja vanemad tegutsevad koos. Vanemad aitavad meisterdamisel kaasa, eraldi tegevusi neile ei ole. „Vanematele ja lastele väga meeldib ja me oleme ka näpunäiteid saanud, mida paremini teha. Järgmisel aastal muudame kindlasti kellaaega, praegu me ei mõelnud selle peale, et sel kellaajal on mõnedel lastel uneaeg, seepärast ei saa emad tulla ja jäävad tulemata ka vanemad õed-vennad,” rääkis Mairo. Pilla-palla kiriku formaat on välja töötatud, selles osas pole tarvis midagi muuta.

Pilla-palla kiriku meeskonda kuulub tuumik (Allan – muusika, Annika – meisterdamine, Vallo – internetireklaam ja registreerimine, Kaile – plakatid, Tiit – toitlustus, Mairo – sõnaline osa, Ergas – tehnika) ja palju vabatahtlikke, abilisi on käinud ka Tallinnast.

Mairo julgustab ka teisi kogudusi korraldama pilla-palla kirikut ning kinnitab, et Tartu meeskond, kes on seda ettevõtmist juba proovinud ja omab teatud kogemust, on valmis vajadusel appi tulema. „See on hea võimalus saada heas mugavas õhkkonnas kontakti inimestega väljastpoolt kogudust.”

Tartu pilla-palla kirik saab kokku Teatri Kodus, mis on mänguasjamuuseumile kuuluv, just lasteüritustele mõeldud ruum. Järgmine pilla-palla kirik on sel aastal ühtlasi viimane ja see toimub 11. novembril algusega kell 13.30.

Pilla-palla kirik on Tartu kogudusepistiku ja emakoguduse ühisprojekt. Tartu kogudusepistiku tegevus on Mairo sõnul jõudnud tõdemuseni, et inimressursi vähesuse tõttu ei jätkata endise plaani järgi. „Me otsustasime, et me tegutseme edasi, aga teises formaadis. Praegune plaan on moodustada kodukogudus, teha kord kuus väljasõite, kuhu tahame kutsuda neidsamu inimesi, kes käivad pilla-palla kirikus,” ütles Mairo. Praegune plaan on registreerida kodukogudus novembri lõpus; „esimene kord tahaksime selle grupiga kokku saada ja kutsuda ka külalisi 29. septembril, kui pärast hommikust jumalateenistust Tartu kirikus on esimene väljasõit”.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat