Veebruari esimene hingamispäev on pühendatud isiklikule misjonile

Avaldatud 25.1.2019

Hingamispäev, 2. veebruar on Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduse peakonverentsi kalendris isikliku misjoni hingamispäev. Eesti liidu isikliku töö juht Mervi Kalmus sõnas, et kõige rohkem on selle päeva mõte selles, et me igaüks peatuksime oma kiires elus ja mõtleksime selle peale, mis on need asjad, mida teeme isikliku misjoni pingutusena, ja missugused need asjad võiksid olla. „See päev ei ole mõeldud näpuviibutamise päevaks, mis peaks kehva enesetunnet tekitama. See on pigem võimalus teha väikest revisjoni oma kristlikus elus ja kogemuses.”

Jim Howard, peakonverentsi hingamispäevakooli ja isikliku töö osakonna asedirektor, kirjutas isikliku misjoni päeva jutluses, mis on ka eesti keelde tõlgitud ja kogudustesse saadetud: „Kui me räägime koguduseliikmete vaimulikust toitmisest ja nende püsimajäämisest, siis tihtipeale keskendume positiivse asemel negatiivsele. Kuidas hoida inimesi lahkumast. Kuidas kiriku tagaust kinni panna.

Aga kas see on tõesti vastuseks? Jeesus ütles kord, et kui sa keskendud oma elu päästmisele, siis sa ikkagi kaotad selle, aga kui sa elu kaotad, siis sa päästad selle (vt Matteuse 16:25). Selle asemel, et keskenduda sellele, kuidas inimesi hoida, peaksime hoopis keskenduma jüngrite tegemisele.”

Mervi sõnas, et eesti keeles kättesaadav jutlus „kutsub mõtlema jüngriks olemise peale. Jüngerluse ratas on see, et kui meist saab Jeesuse jünger, siis me oleme jüngriks kasvamise läbi teinud hetkeks, kui meist saab jüngrite tegija”. Mervi lisas, et see ratas on mõeldud alati edasi minema. „Arvan, et kõik sellised praktilised tegevused, mis toetavad jüngriks kasvamist, on need, millele võiks sellel päeval eriliselt mõelda.”

Nimetatud jutlust saab kasutada kogudustes kas sel konkreetsel hingamispäeval, 2. veebruaril, või ka muul ajal. „Olen kuulnud siit ja sealt, et tõlgitud jutlustest ja materjalidest, võib olla päris palju kasu, eriti väikestes kogudustes või kogudustes, kus pastor ei saa igal hingamispäeval kohal olla,” ütles Mervi peakonverentsi isikliku töö osakonna poolt saadetud hingamispäevamaterjali kohta. „See on minu eesmärk nende materjalide vahendamisel: kui pastorid näevad võimalust ja vajadust neid materjale kasutada, siis kasutagu neid, kui näevad, et tarvis on käsitleda muid teemasid, siis selle materjali kasutamiseks ei ole kohustust. Aga selline võimalus on olemas,” rääkis Mervi.

Isikliku misjoni päevale mõeldes pakkus Mervi välja mõned tegevused ja mõtteharjutused, millele võiks rohkem tähelepanu pöörata. „Me alustame loomulikult palvega, see on nii fundamentaalne, et ilma selleta ei kanna vilja ükski meie jõupingutus. Me mõtleme oma isiklike kontaktide peale, mille Jumal on meie ellu andnud. Mõtleme praktilistele viisidele, kuidas kedagi ühel või teisel moel aidata. Mõtleme sellele, kuidas inimestega rääkida või neid koguduse osadusse kutsuda.”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat