Ungari pastorit tunnustati väljapaistva töö eest perede nimel

Avaldatud 17.7.2018, allikas TEDNews

Ungari uniooni peretöö juht Gábor Mihalec sai 2018. aasta Kopp-Skrabski auhinna. Dr Mihalec on nii pastor kui pereterapeut.

4. juunil peetud auhinnatseremoonial, mis peeti Kopp Mária rahvastiku- ja pereinistituudis (Kopp Mária Institute for Population and Families, KINCS), öeldi Mihaleci kohta, et ta „on teinud abielu, lapsesaamise ja perekonna väärtustamiseks ja kaitsmiseks ning tugevdamiseks väga suuri jõupingutusi”. Tunnistuses märgiti ära ka see, et ta on aidanud päästa sadu suhteid ja abielusid oma töös paari- ja pereterapeudina. Ta ei aita mitte üksnes paare, vaid perekondi ja ka vallalisi, pakkudes neile oma kirjutiste kaudu kasulikku, professionaalset ja praktilist nõu.

Auhind on nimetatud tuntud ungari paari Mária Koppi ja Árpád Skrabski järgi. Väga tunnustatud professor Kopp (1942–2012) viis läbi uurimusi kliinilise epidemoloogia, psühhofüsioloogia ning psühhosomaatika valdkonnas.

P rofessor Kopp pani 2009. aastal alguse kolme printsi ja kolme printsessi liikumisele, selle eesmärk on toetada noori täiskasvanuid oma unistuse saavutamisel – saada laps. Liikumine aitab luua parimaid tingimusi, et perre saaks sündida planeeritud laps: töötatakse kümnes valdkonnas, nagu töö- ja pereelu tasakaalustamine, majanduslik toimetulek ja ebastabiilsed suhted. See fond tunnustab inimesi, kes „teevad ühiskonna tervise, toetavate kogukondade loomise ja peresõbraliku ühiskonna nimel silmapaistvat tööd”.

Professor Ágnes Engler ütles tunnustamistseremoonial, et on eesõigus töötada inimestega, kes töötavad oma kutsumuse järgimisel professionaalsel tasemel, „kelle siht on teenida teisi, mitte pelgalt täita ülesandeid”. Parafraseerides Piiblit, ütles ta, et need, kes töötavad armastuse vaimus perede ja lastega, „koguvad varandust õigesse kohta”.

See ei ole esimene kord, kui professor Koppi ja Gábor Mihaleci teed on ristunud. 2009. aastal lansseeris Kopp programmi Population Roundtable, et koostöös sotsioloogide, psühholoogide, pedagoogide, inseneride, majandusteadlaste ja sotsiaaltöötajatega uurida võimalusi, kuidas parandada demograafilist olukorda. Selle algatuse raames kutsus ta adventistide programmi Two-Together Marriage Workshop eestvedajad Gábor Mihaleci ja Róbert Csizmadia töörühma, mille uurimise keskmes oli hariduslike materjalide arendamine pereelu valdkonnas.

Adventkogudus Ungaris õnnitleb Mihaleci selle autasu puhul ja palvetab, et tema teenistuse kaudu võiksid paljud abielupaarid ja perekonnad kogeda oma suhte taaselustumist, armastuse taasavastamist ja nende avastuste najal leida Jumala – kes on Armastus.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat