Peakoosolek 2007: MISJONIOSAKONNA ARUANNE

Avaldatud 7.6.2007, autor David Nõmmik

“Ja Jeesus astus nende juurde ja kõneles neile: "Minule on antud kõik meelevald taevas ja maa peal. Minge siis, tehke jüngriteks kõik rahvad, ristides neid Isa ja Poja ja Püha Vaimu nimesse ja õpetades neid pidama kõike, mida mina olen teil käskinud! Ja vaata, mina olen iga päev teie juures ajastu lõpuni." Mt.28.18-20

Jeesuse jüngrid keskendusid peamisele eesmärgile – TEHA TEISI JÜNGRITEKS. Meie peamine eesmärk on päästa inimesi. Ellen White kirjutas: ”Kogudus on Jumalast määratud tööriist inimeste päästmiseks.”

Kogu viimase peakoosolekute-vahelise perioodi jooksul misjoniosakond töötas selle nimel, et IGA koguduseliige saaks olla misjonär! Sest nagu Ellen White kirjutas: “Saatuslik viga on uskuda, et hingedepäästmisetöö sõltub ainult sisseõnnistatud jutlustajast. Kõigile, kes on saanud taevase kutse, on usaldatud evangeeliumitöö. Kõigile, kes võtavad vastu Kristuse elu, on määratud töö kaasinimeste päästmiseks. Seda tööd silmas pidades kogudus üldse asutatigi ning kõik, kes teevad kogudusse astudes tõotuse Jumalaga, peavad olema Kristuse kaastöölised”

Misjoniosakonna ülesanneks oli varustada AKELi kogudused ressurssidega ning koolitada koguduseliikmeid nii, et nad suudaksid ühendada oma jõud ja täita Jeesuse missiooni.

Eelmisel AKELi 35. Peakoosolekul võttis kogudus tegevusplani aluseks C. Schwartzi kaheksa eduka koguduse tunnust või omadust. Vastavalt sellele plaanile korraldas Liidu misjoniosakond kogudustele misjonitöö seminari, mille käigus püüti välja selgitada, millised on kogudustes kõige suuremad puudused nii-nimetatud minimum faktori leidmise kaudu. Selgus kolm erilist kogudustes olevat vajadust: armastavad suhted, volitatud juhtimine ja funktsionaalsed struktuurid.

Misjoniosakond koostöös Liidu juhatusega keskendus eriliselt kolmele eelpool mainitud faktorile.

Mai kuus, aastal 2005 toimus Tartus seminar, mille viis läbi TEDi esindaja, vend Paul Clee. Tema käsitles erinevaid teemasid, sealhulgas kuidas kaasata liikmeid evangeeliumi töösse.

Pastorid said vastava koolituse, kuidas olla professionaalsed õpetajad ja oskuslikult suunata liikmeid evangeeliumi töösse. See töö on jätkuv ning ma usun, et see toimib ka uuel perioodil.

Kevadel, aastal 2006 toimus Tartus järjekordne seminar, mille viisid läbi TEDi esindajad Miroslav Pujic ja Kovac Biro. See oli hästi ettevalmistatud seminar, mis puudutas tööd meie postmodernistlikus ühiskonnas. Mõned teemad, mida käsitleti olid: Sõprade leidmine ilmalike inimeste hulgas; Oma usu näitamine ja sellest rääkimine; Gruppide organiseerimine, kus postmodernistlikud otsijad saavad ühineda kristliku kogudusega; Meedia-vahendite leidmine oma tunnistuse toetamiseks. Selle seminari lõpus moodustati 38 grupi. Neile anti erinevad materijalid nagu DVDd, käsiraamatud ja vajalikud õppe-materijalid, et ei oleks mingit takistust evangeeliumi töös.

Sügisel, aastal 2006 me pöördusime koguduste poole palvega anda tagasiside evangeeliumi töö kohta gruppides. Saime teada, et Eestis tegutseb 46 väikest grupi, kes kogunevad regulaarselt Piiblitundideks ning kasutavad erinevaid meetodeid ja õppematerjale. Kahjuks peab tunnistama, et LDi programm ei ole leidnud Eestis poolehoidu. Sellel on erinevad põhjused, kuid ma usun, et see materjal on hea ja kasulik eriti meie postmodernistlikus ühiskonnas. Hetkel puuduvad mehed ja naised, kes suudaksid selle programmi käivitada.

Kevadel, aastal 2007 kutsusid Tartu koguduse noored uuesti TEDi esindaja Kovac Biro, et ta praktiliselt näitaks, kuidas pidada evangeelseid seminare. Ma usun, et see oli hea koolitus neile, kellel puudusid selles töös kogemused. Ühe päeva aga pühendas ta koguduste misjoniosakondade juhtidele ja pastorite koolitamisele. See oli samuti väga hea ja praktiline seminar. Hiljem Biro ütles minule, et ta valis kõige lihtsama mudeli, mis peaks töötama igas olukorras.

Kõige selle juures me vajame aga Püha Vaimu juhtimist, et me oleksime motiveeritud tegema Jumala tööd. Ma soovin, et Püha Vaim puudutaks iga inimest mõistmaks selle töö tähtsust.

Tahan tänada kõiki, kes töötavad evangeeliumi töös. See töö on väga huvitav ja mitmekülgne ning ma usun, et Jumal õnnistab eriliselt kõiki, kes pühendavad end sellesse töösse. Julgustagem üksteist olema tunnistajad selles maailmas, sest Jumal on armastus.

Tahan eriliselt tänada pastoreid-evangeliste, kes julgesti kuulutavad evangeeliumi. Selle perioodi jooksul toimusid evangeelsed seminarid paljudes Eesti linnades; Tallinnas, Tartus, Narvas, Sillamäel, Ahtmes, Kundas, Kuressaares, Valgas, Otepääl. Eriti tahan tänada Viktor Nõmmikut, kes suutis edukalt läbi viia evangeelseid seminare Ida-Virumaal. See on meie ühine room, kui inimesed pöörduvad ja leiavad Jeesuse kui oma Õnnistegija.

Ma loodan, et ka meie noored suudavad leida väljundeid ühiskonnas, et päästa oma sõpru ja otsivaid inimesi.

Soovin, et IGA koguduseliige saaks olla misjonär! Jeesus ütles: “Te saate väe Pühalt Vaimult, kes tuleb teie üle, ja te peate olema minu tunnistajad… ilma äärteni.” Ap.t.1.8

AKELi misjoniosakonna juht
Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat