Veebruarikuiselt Adventkoguduste Eesti liidu nõukogu koosolekult

Avaldatud 13.2.2018

Liidu nõukogu kogunes oma käesoleva aasta esimesele koosolekule liidu kontoris, Tallinnas, Madara tänaval. Koosolek algas Mervi meenutusega Apostlite tegude 16. raamatu lausuja vaimuga orjatari näitel, sellest et Jumala riik ei ole piiratud traditsiooniliste arusaamadega, vaid ulatab ka nendeni, kes kõigi teiste arvates on sellest täiesti välistatud.

Eelarve täitmise aruande juures räägiti ka erinevatest fondidest, millest viimastel aegadel on koguduse tööd Eestis toetatud. Oleme saanud toetuse inglisekeelse grupi loomiseks Tallinnas (selle grupi eestvedajaks on perekond Onded, kes veel selle aasta lõpuni Eestis tegutsevad), Terve Elu keskuse tegevuseks saime toetust Adventmisjoni linnaliste mõjukeskuste fondist ning mujaltki.

Kogudustele ja koguduseliikmetele on praegu avatud Eesti Liidu misjonifond, kus on vahendeid väiksemate projektide tarbeks – summas kuni 1500 eurot projekti kohta, samuti on Balti Unioonis ca 25000 euro ulatuses raha, mis on mõeldud inimeste kannatuste vähendamiseks ja katastroofide tagajärgede likvideerimiseks.

Seejärel kuulati ordinatsioonikomisjoni aruannet meie pastorkonnast eelmisel aastal heakskiidetud ordinatsioonikava alusel. Ordinatsioonikomisjon ei teinud nõukogule ettepanekuid kellegi pastoriks ordineerimise osas.

Vaadati üle ka Tallinnas tegutseva Kompassi kogudusepistiku rajamise projekt ning kiideti see heaks, andes sellega Kompassi kogudusepistikule võimaluse liikuda koguduse rajamisega edasi. Kui Kompassi kogudusepistik on järgnevatel kuudel piisavalt jõudu kogunud ja jätkab aktiivset tegutsemist, siis järgneb juba väikekogudusena registreerimine ja viimaks ka võimalus kogudusena registreeruda.

Kuna koguduse töötegijate koolitamine ja väljaõpe on tähelepanu igal pool maailmas ning olulisimaks osaks on evangelism ning koguduse kasv, siis on otsustatud järgmisel kolmel aastal korraldada Trans-Euroopa Divisjonis Evangelismi ja koguduse kasvu sümpoosion, mis sel aastal saab alguse augustikuus Newboldi kolledžis. Sümpoosioni peakõnelejad on Mark ja Teenie Finley. Liidu nõukogu otsustas toetada kuue inimese osalemist sellel sümpoosionil ning ootab kõiki asjast huvitatud koguduseliikmeid selles osas ühendust võtma. Osalussoovid võib saata Mervi Kalmusele (mervi.kalmus(at)advent.ee) või ka liidu kontori üldaadressile office(at)advent.ee

Regulaarse ülevaate Terve Elu keskuse tööst andis keskuse juhataja Allan Randlepp, kes pikemalt peatus keskuse keldrikorruse ruumide kasutuselevõtu juures (mille renoveerimiseks on osaliselt mõeldud ka linnaliste mõjukeskuste fondi toetus), kuhu on planeeritud mitmeotstarbeline saal koos treeningsaali, riietusruumi ja pesuruumiga. Võimalike ehitustööde maht on aga teadmata, sest esialgsest eelarvest (umbes 65 000 eurot) on koos peakonverentsi toetusega olemas vaid napp pool. Oma toetuse liidu ehitusfondi saab igaüks teele panna toeta.advent.ee leheküljelt või kohaliku koguduse kaudu.

Ehitusteemadega koosolek ka lõppes, nimelt otsustati määrata need projektid, mis saavad toetust ehitusfondi kogutavatest hingamispäevastest annetustest – 24.03 annetus Türi kirikusaali põrandatöödeks, 25.05 annetus Pärnu kiriku õueala töödeks, 28.07 annetus läheb Kuressaare kiriku parkla lõpetamiseks ning 20.10 annetus on mõeldud Viljandi kirikuhoone teise korruse remonttöödeks. Lisaks kogutavatele annetustele eraldati 2600 eurot ehitusfondist Kuressaare kirikuhoone sisetöödeks ning kõrvalhoone katuse korrastamiseks.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat