Liidu tööliste laager oli sel korral Nuutsakul

Avaldatud 19.8.2015, allikas Meie Aeg

17. kuni 19. augustini oli Viljandimaal Nuutsakul koguduste liidu pastorite ja teiste tööliste (osakonnajuhid, vabatahtlikud) suvelaager. Iga-aastase laagri eesmärk on pakkuda liidu töölistele ühist puhkehetke ning ka võimalust uue hooaja peale mõelda.

Laagri esimesel päeval, esmaspäeva pärastlõunal koguneti laagripaika, seati end sisse ning nauditi ühist osadust. Teise päeva hommikupalvuse pidas Rein Kalmus, kes keskendus oma mõtiskluses suhtumistele ja nende muutumisele ajas. Tuues näiteks Moosese palve pärast seda, kui iisraellased olid valmistanud kuldvasika, pani Rein kuulajaile südamele, et me oleksime üksteise suhtes pigem armulikud ning valmis eksijasse suhtuma armulikult nagu Mooses, kes palus Jumalalt, et Jumal halastaks rahvale või kustutaks tema nime ühes teiste nimedega eluraamatust.

Moosese raskest palvest on kirjutanud Ellen White raamatust „Patriarhid ja prohvetid”, mida Rein palvuse ajal tsiteeris. Ühtlasi kutsus ta üles lugema aasta allesjäänud kuude jooksul läbi kõik „Ajastute konflikti” viis raamatut – Ellen White'i 100. surma-aastapäeva tähistamiseks.

Päeva teine pool kulus tutvumisele Alexanderi tehnikaga. Koolitaja Karin Braun andis ülevaate, mis Alexanderi tehnika on ja kuidas seda kasutada, et muuta oma kehahoiakut nii seistes, istudes, kõndides kui lamades. Kuna paljud tööd nõuavad sundasendit, siis kuulati koolitaja nõuandeid ja selgitusi ülima huviga. Pärast loengut said laagris osalejad koolitaja juhendamisel õiget kehahoiakut õppida.

Kolmapäevase hommikupalvuse pidas Mervi Kalmus, kes kutsus üles mõtlema teadlikult sellele, missuguste kujundite või metafooridega me enda tööle ja tegevusele koguduses mõtleme. Mervi sõnas, et tema mõtleb sageli taevariigi metafooridele: taevariik on märkamatu nagu haputaigen või sinepiiva, ent teeb siiski oma kasvatavat tööd ja saab nähtavaks.

Pärast palvust palus liidu esimees Ivo Käsk kõigi ette Rein Käsu, kes augusti lõpu seisuga enam pastorina ei tööta ja suundub emerituuri. Koguduse poolt kingiti Reinule lillekimp ning matkakott. Seejärel paluti kõigi ette Priit ja Külli Keel, kes asuvad elama Kuressaarde, et toetada sealset kogudust ning abistada pastorit misjoni- ja teenimistöös.

Laagri lõppedes jagas Andres Ploompuu kõigile ringis olijaile sedeli, millel oli kirjas väike lubadus eelolevaks aastaks – sedeli valis igaüks endale nii, et ta ei näinud, mis seal kirjas on. Üksteise järel loeti lubadused kõigi kuuldes ka ette ning tõdeti, et neid tasub kõigil järgida.

Liidu tööliste järgmine koosolek on 13. oktoobril, ent enne seda, 15. septembril on pastorite piirkondlik koosolek ja septembri lõpus toimuvale uuendusliku koguduste rajamise seminarile on samuti kõik pastorid oodatud.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat