Ülemaailmne algatus kutsub adventiste Piiblit lugema

Avaldatud 5.4.2012, allikas Adventist News Network

Ajalooliselt on seitsmenda päeva adventkogudus rajanud oma olemasolu Piiblile. Adventistid on Piiblile rajatud, Piiblit uskuvad ja Piiblit lugevad inimesed.

Uus seitsmenda päeva adventistide ülemaailmse kiriku initsiatiiv nimega „Äratatud Tema Sõna läbi“ on koordineeritud Äratuse ja Reformatsiooni meeskonna poolt ning seab eesmärgiks tugevdada iga koguduse liikme vaimulikku kogemust.

„Jumala Sõna uurimine, mis juhib elumuutva kogemuseni Jeesusega, asub ärkamise südames“ ütles Mark Finley, kes on ülemaailmse kiriku presidendi abi evangelismi alal.

Jumala Sõna uurimisel on kolm peamist komponenti, mis juhatavad ärkamisele:
1. See tagab aluse tõelisele ärkamisele
2. See stimuleerib, kaitseb ja hoiab tõelist ärkamist
3. See välistab vale-ärkamised

Mitte miski ei saa asendada Jumala kuulamist läbi Tema Sõna. Vaimuliku jõu peamiseks allikaks on palvemeelne Piibli lugemine.

Koguduseliikmeid julgustatakse lugema või kuulama üks peatükk Piiblist alustades käesoleva aasta 17. aprillist, mil algab ülemaailmse kiriku kevadkoosolek. Lugemine algab, kui president Ted Wilson ühineb divisjonide presidentidega 1. Moosese raamatu 1. peatüki lugemisel. President võtab selle initsiatiivi kokku 2015. aastal toimuval peakoosoleku sessioonil San Antonios, Texases, lugedes Ilmutuse raamatu 22. peatüki.

2012. aasta kevadkoosoleku ja 2015. aasta 2. juulil toimuva peakoosoleku sessiooni vahele jääva 1171 päeva jooksul loevad osalejad läbi kõik Piibli 1189 peatükki. Lugedes iga päev ühe peatüki ning kaks peatükki peakoosoleku ajal, läbivad miljonid osavõtjad selle reisi läbi Piibli. Initsiatiivi online komponent, mis on leitav Ärkamise ja Reformatsiooni kodulehel ning mille sponsoriks on ülemaailmse kiriku pastorite assotsiatsioon, võimaldab osavõtjatel jagada oma avastusi ja mõtteid.

„Äratatud Tema Sõna läbi“ saab olema palju enamat kui vaid ühe peatüki lugemine või kuulamine igal päeval. See suunab terve kiriku tähelepanu mõistmisele kui oluline on tunda Jeesust läbi Tema Sõna ning innustada perekondi koos Piiblit lugema. Paikades, kus Piibel ei ole kõigile kättesaadav, kutsub see initsiatiiv koguduse vanemaid kogudusi kogunema, et kuulda etteloetud Piiblit. See on lihtne, praktiline ja kättesaadav.

„Äratatud Tema Sõna läbi“ võib ühendada terve kiriku üle terve maailma ja tuua muudatuse miljonite inimeste ellu. Initsiatiivi eesmärgiks on julgustada iga koguduseliiget laskma Püha Vaimu nende elu muutma, kui nad mõtisklevad ja palvetavad iga Piibli peatüki juures.

„Ma olen veendunud, et see reis läbi Piibli tõmbab meid kõiki Jeesusele lähemale,“ ütles president Ted Wilson. „Kui me palvemeeles loeme ja mõtiskleme Jumala Sõna üle, juhatatakse meid Tema tagasituleku ootuses uuenenud kogemusse Päästjaga.“

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat