Surju kodukoguduse uus nimi on Linnutee kogudus

Avaldatud 20.10.2020

Seitsmenda päeva adventistide koguduste Eesti liidu nõukogu otsustas 18. oktoobri koosolekul muuta senise Surju kodukoguduse nime; nüüdsest kannab see nime Linnutee kogudus.

Senine Surju kodukogudus on ainuke kodukogudus Eestis. Eesti liidu koguduste rajamise koordinaator Ivo Käsk meenutas, et kui koguduste rajamise strateegiat loodi, sõnastati seal ka kodukoguduse mõte, varem ei olnud meil neid Eestis olnud; praegu pole kodukogudusi ka mujal Balti unioonis.

Loe Linnutee koguduse rajamise kohta siit. 

„Kodukogudused on parim lahendus piirkondades, kus ei elagi nii palju inimesi, et moodustada kodu lähedal suuremat kogudust,“ rääkis Ivo. „Samuti, vaadates Lääne ühiskonnas toimuvat, näen, et kodukogudused ja rakukogudused on tulevikus üha enam kasutust leidvad kogudusemudelid, sellepärast et inimesed otsivad vahetut osadust,“ mõtiskles Ivo. „Järjest enam inimesi ei soovi olla anonüümne liige suures koguduses. Traditsiooniline kogudusevorm on kujunenud selliseks, et väike hulk aktiivseid inimesi näeb vaeva selle nimel, et suuremal passiivsel hulgal oleks kord nädalas huvitav, kuid trend on, et kasvav hulk uuemate põlvkondade esindajaid või uusi liitujad ei ole valmis täie iseenesestmõistetavusega taastootma sissetallatud rada," ütles Ivo ja lisas, et praegu soovitakse teha väiksemaid kogudusi, mis on mobiilsed ja mille missiooni on võimalik ellu viia ka väiksema liikmeskonnaga.

Loe kodukoguduste kontseptsiooni kohta siit. 

Linnutee koguduse tuumik koosneb kahest perekonnast: Tanis ja Triin Kulp ning Jaanus ja Tiina Tilk. Nimevahetuse tingis asjaolu, et kokku ei saada üksnes Surjus, vaid ka mujal.

„Ma usun, et Jumal andis selle nime. Kui me alguses oma kodukogudusele nime panime, võttis see meil aega ja kuna hetkel paremat ei olnud, leppisime meie kodukoha nimega,“ selgitas Triin. „Sel suvel võtsid minu ja Tanise vanemad meie lapsed enda juurde hoida ja ma sain ühe vaba nädala, kui tegin palju põllutööd ja kuulasin samal ajal advent.ee jutluseid. Sain palju rohkem olla Jumalaga ühel lainel. Samal perioodil olime juba teinud oma koguduse liikmetele ettepaneku arutada uue nime teemal,“ meenutas Triin. „Füüsaleid sorteerides mõtlesin nimele ja iga kord, kui tuli mõni mõte, kirjutasin selle kohe üles. Mida rohkem kirjutasin, seda täpsemaks mõte muutus ja nii tuligi Linnutee nimi. Ma usun, et see on tänu sellele, et olin Jumalaga rohkem ühenduses ja Jumal sai seda protsessi õnnistada.“

Nime tähenduse kohta sõnas Triin, et nende koguduse jaoks on oluline, et nimi oleks hästi hubane ja soe ja kutsuv. „Meie esmane sihtgrupp, keda me oma kogudusse ootame, on meie sõbrad, kellega me igapäevaselt suhtleme, ja meie naabrid ja sugulased, kes ei tea veel Jumalat. Seetõttu tahtsin, et nimi oleks midagi kutsuvat. Linnutee nimes on valguse element, see on galaktika taevas, seega Jumalale lähemal.“

Linnutee koguduse liikmed saavad hingamispäeviti kokku kord ühe pere, siis jälle teise pere kodus.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat