Perekonna ja abielu eest

Avaldatud 3.10.2014

Eesti ühiskonnas on viimastel kuudel suurt kõneainet tekitanud Riigikogu menetluses olev kooseluseaduse eelnõu, mis lubaks lisaks vastassoost kooselavatel paaridel ka samast soost inimestel oma kooselu ametlikult registreerida. Ühiskonna reaktsioon seaduse eelnõule on olnud mitmepalgeline ning tipnenud erinevate kodanikualgatustega nii seaduse muutmise poolt kui ka vastu. Teiste hulgas on oma seisukoha avalikult välja öelnud Eesti Kirikute Nõukogu, mille liige on ka Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit, toetades ja rõhutades mehe ja naise vahelist abielu ning sellel põhinevat peremudelit. Seitsmenda päeva adventistide seisukohaks on, et abielu on Jumala poolt loodud ja ajas muutumatu institutsioon mehe ja naise vahel ning abielu definitsioon ei kuulu muutmisele. 

Avaliku meeleavalduse valguses, mis toimub sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks eestvedamisel Toompeal 5. oktoobril, on oluline rõhutada, et seitsmenda päeva adventistide ülemaailmse koguduse üheks põhiväärtuseks on südametunnistuse ja usulise väljenduse vabadus, mis ühtlasi hõlmab ka koguduseliikmete vabadust osaleda poliitilise sisuga kogunemistel. Samas on hea meelde tuletada, et koguduseliikmetel on jumalik kutse igal ajal oma seisukohti väljendada, näidates oma isikliku ja perekonnaeluga kristlikku ja perekonda väärtustavat eeskuju, kuulutades evangeeliumi head sõnumit ning palvetades lakkamata riigijuhtide ja religioosselt oluliste teemade pärast, tehes seda kõike kristliku rahu, väärikuse ja armastuse vaimus. 

Mis puudutab kõne all olevat meeleavaldust, siis lähtudes meie koguduse korrast, mis reguleerib kiriku suhteid ühiskonnaga ja mis rõhutab vajadust hoiduda igasugusest poliitilisest võitlusest, ei ole adventkirik institutsioonina meeleavalduse korraldamises ja üleskutsete levitamises osalenud. Usume, et abielu on jätkuvalt Jumala erilise kaitse ja õnnistuse all ning, võttes eeskuju piibliaegse algristikoguduse elust ja toimimisest, ei ole poliitilise ja usulise ärevuse või paanika õhutamiseks põhjust. Teiseks on ajalugu korduvalt näidanud, et katsed moraalselt olulisi mõisteid ümber defineerida ning ühiskonna alussambaid ümber paigutada ei ole kunagi pikemas perspektiivis vilja kandnud. Nii toetame ühelt poolt oma koguduseliikmete valikut kas meeleavaldusel osaledes või mõnel muul viisil oma seisukohta välja näidata ning teisalt jääme kirikuna rahulikuks ega sekku poliitikasse ning samas kutsume kõiki üles seda teemat jätkuvalt meie Taevase Isa ette kandma.

Liitume üleskutsega kanda 5. oktoobril eriliselt palvetades ja paastudes meie maa abielud ja perekonnad Jumala ette ning paluda Jumalalt meie riigi parlamendi liikmetele riigimehelikku nägemust, tarkust ja vastutustunnet Eestimaa tulevikku määravate otsuste langetamisel.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat