Maailmapanga näitusel on üleval ka adventisti tööd

Avaldatud 26.5.2014, allikas Adventist Review

Mai esimesel nädalal saabusid adventistist professori koju inimesed, kes pakkisid sisse raamatu, mille professor illustreeris 1998. aastal, ja suundusid maailmapanka Washington DC-s. Raamat „Ood naisele” on näitusel, mis on avatud maailmapanga peakorteris alates 22. maist ja millel näidatakse, kuidas vägivald mõjutab naiste ja tüdrukute elu üle maailma.

Raamatu 28 illustratsiooni autor Beatriz Mejia-Krumbein on Kalifornias asuva adventistliku kooli, La Sierra ülikooli kunstiosakonna eesistuja.

„See raamat räägib naiste väärtusest, et pärast vaikivat eksistentsi kajavad nende hääled igas eluvaldkonnas,” ütles Mejia-Krumbein, kes oli avamisel koos maailmapanga presidendi Jim Yong Kimi ja 30 teise kunstnikuga, kelle töid nätusel eksponeeritakse.

„Selle raamatu valimine oli minu jaoks väga tähendusrikas,” ütles ta. „Selles käsitletakse paljusid probleeme ja olukordi naiste igapäevaelust ja neid ei saa pana ühele maalile.”

Näituse pealkiri on „Üks kolmest”, viitena sellele, et Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel kannatab 35% naistest üle maailma oma elu jooksul peksmise, sunnitud seksi või mingi muu vägivalla tõttu; tavaliselt on vägivallatsejaks abikaasa või elukaaslane.

„Kõik need kunstsiteosed aitavad murda vaikust, mis sageli ümbritseb naistevastast vägivalda, need julgustavad vägivallast väljunuid esile tulema ja oma lugu rääkima,” ütles pank oma teadaandes. Mejia-Krumbein on pärit Kolumbiast Lõuna-Ameerikas, tema tööd valiti näitusele aprillis. Tema tumedad ja intrigeerivad kujud kirjeldavad naiseks olemist ning moodustavad terviku naise elust. Autor ütles, et maalid esitlevad naise tugevust, armastust, lootust ja vastupidavust kõigi nende probleemide sees, mis teda vaigistada või orjastada soovivad.

Näitusel „Üks kolmest” on üleval visuaalne ja esitluskunst, filmid, videod, esindatud on 22 riigi kunstnikud ning näituse raames peetakse ka sooteemalisi seminare. Näitus on avatud 18. juulini. Näitusel esitletud teoste slaidiseeriat saab vaadata siit.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat