Adventkoguduste Eesti liidu esimehe jõulutervitus: Eelistagem olla küünlad

Avaldatud 24.12.2013, autor David Nõmmik

Nii advendi- kui jõuluaeg on aeg, mil meenutame kiites ja tänades Jumala Poja tulekut meie juurde.

Külmal talveajal on see just meile, Põhjala rahvale, sisemiseks soojalaineks, mis rinna rõõmsaks teeb ja täidab ootusärevusega. Sellel aasta kõige pimedamal ajal, kui päevad on lühikesed ja ööd pikad, igatseme valguse, sära ja rõõmu järele.

Seda väljendavad akendel säravad küünlad, tänavaid ehtivad kaunistused ning puudele riputatud ehted. Me kõik soovime, et valgus võidutseks pimeduse üle, rõõm kurvastuse üle, rahu rahutuse üle, lootus lootusetuse üle – tahame, et headus võidaks kurjuse.

Jeesuse Kristuse sündimises astub Jumal meie keskele ja pakub igaühele oma rahu ja lootust, mis annab kindlust ja turvatunnet. Seda isegi siis, kui seisame silmitsi probleemidega.

Jeesus ütleb: “Tulge minu juurde kõik kes olete vaevatud ja koormatud, ja mina annan teile hingamise!” Mt 11:28

Sageli kulub liialt palju aega ja energiat kõige selle jaoks, mis on seotud jõulude välise küljega. Hinge aga jääb küsimus, kas selle välise nimel on vaja end liialt väsitada?

Advendiajal räägitakse vaikusest, hinge- ja jõulurahust, kuid endale ausaks jäädes peame sageli tõdema, et elame aasta kõige kiiremal ja rahutumal ajal. Kiirus sööb ära meie vaikse aja, mille muidu võiksime pühendada Jumalale, Tema Sõnale ja vajaduses olevale kaasinimesele.

Me vajame ruumi ja aega, et sügavalt hinge tõmmata. Kuid ma ei tea kedagi paremat kui Jeesus, kelle juures me võime tõelise hingamise leida.

Just see on meie ajal nii tähtis – leida rahu. Me vajame tervendavat rahu. Rahu , mis annaks hingamist, mis aitaks taas märgata olulisi asju, mis aitaks unistada ja unistusi täide viia. Selline rahu tuleb üksnes Jumalalt.

Peale rahu igatseme valguse, sära ja rõõmu järele. Ava end valgusele, mis on ilmunud Jeesuses Kristuses, meie Issandas. Et see valgus valgustaks kogu su elu ja tegemisi.

Jh 8:12: “Mina olen maailma valgus. Kes mind järgib, see ei käi pimeduses, vaid temal on elu valgus!”

Kui tõeline Valgus sind puudutab, siis muutud sa ise teistele valguseks. Prohvet Jesaja kirjutab:  “Tõuse ja paista, sest su valgus on tulnud.” Teisisõnu, tõeline valgus peab olema praktiline, soojendades ja valgustades ka neid, kes sind kuulevad ja näevad.

Ameerika kirjanik Edith Wharton ütles kord: “On kaks viisi valgust anda: kas olla küünal või peegel, mis küünalt peegeldab.”

Mõlemad on head asjad, kuigi eelistaksin olla küünal. Ka Jeesus ütles: “Teie olete maailma valgus. Ei saa jääda märkamatuks linn, mis on mäe otsas. Ega süüdata ka lampi ja panda vaka alla, vaid lambijalale, nii et selle valgus paistab kõigile majasolijatele. Nõnda paistku teiegi valgus inimestele, et nad teie häid tegusid nähes ülistaksid teie Isa, kes on taevas.”

Advendiajal meenutame taas Jeesuse, meie Päästja tulekut siia maailma ja ka meie südamesse, valgustama meid seestpoolt. Sest kõige tähtsamad hetked sünnivad just südames ja on nähtavad südamesilmadega.

Soovin Sulle, hea ristirahvas, Jumala rahu, rõõmu ja õnnistust.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat