Koguduse kiri seoses hiljutise juhtumiga koguduste liidu presidendi valimisel

Avaldatud 1.11.2013, autor Adventist News Network

Seitsmenda päeva adventistide ülemaailmse koguduse juhid avaldasid seisukoha seoses kohaliku koguduse liiduga, mille esimeheks valiti hiljuti inimene, kes ei ole ordineeritud pastor. Ordinatsioon on üks kriteerium koguduste liidu presidendiks saamiseks. Koguduse juhtkonna kiri:

Koos edasi

Peakonverentsi vastus hiljutisele tegevusele Põhja-Ameerikas

Seitsmenda päeva adventistide kogudus on Jumala poolt ellu kutsutud kui viimase aja hääl, mis kuulutab maailmale Jumal armastust ja lõpuaja sõnumit. Ta on andnud meile missiooni kuulutada Ilmutusraamatu 14:6–12 kolme ingli kuulutust inimestele, kes otsivad meeleheitlikult lootust. Seitsmenda päeva adventistide koguduse missioon ja sõnum on ainulaadne ja taevast saadetud. Meie prioriteet kogudusena on tunda Jeesust isiklikult ja jagada Tema lunastuse sõnumit. Miski ei tohi selle sõnumi levitamisel saada takistuseks, kui me ühendame jõud, et minna „iga rahva, suguharu, keele ja inimese“ juurde „igavese evangeeliumiga“.

Seitsmenda päeva adventistide kogudus on usklike kogukond, keda seob sarnane pühendumine Kristusele, Piibli tõdedele, ülemaailmsele koguduse organisatsioonile ning maailmale kuulutamisele. Koguduse ühtsuse säilitamisel on oluline igaüks neist elementidest, me peame hoidma, et need ei puruneks. Seitsmenda päeva adventistide kogudus ei ole ellu kutsutud olema sõltumatute ühikute kogum. Kuigi igal koguduste loodul või misjonipõllul, unioonil ja ka peakonverentsil (mille alla kuuluvad divisjonid) on oma põhikiri, on need ühendatud samasuguse pühendumise, vastastikuse usalduse ja kokkulepitud korrapunktidega. Kogudus, Kristuse ihu, on vastastikuses sõltuvuses. Teod, mis mõjutavad selle ihu üht osa, mõjutavad ka tervikut. Apostel Paulus ütles selgelt: Sest nii nagu ihu on üks tervik ja sel on palju liikmeid, aga kõik selle ihu liikmed, kuigi neid on palju, on üks ihu, nõnda on ka Kristus.“ (1Kr 12:12)

Koguduse töökord, mis on kokku pandud meie kokkulepete põhjal sellest, kuidas me näeme, et peaksime koos Issanda tööd tegema ja sõnumit levitama, teenib praktilise ühendava agendina, mida Püha Vaim kasutab koguduse ühtesidumiseks. Koguduse kord ei ole paindumatu. Seda saab muuta, ent see peegeldab kollektiivse grupi arusaamu, mis on sündinud Püha Vaimu juhtimisel. Kui ülemaailmse koguduse kollektiivsele otsusele korra suhtes eelistatakse isiklikke veendumusi, on loodud murettekitav pretsedent. Jumal töötab korra järgi ja soovib, et Tema kogudus järgiks seda pühalikku käitumist Püha Vaimu väes. Alandlikkus ja alistumine Jumala ees koguduse heaks, nagu Pühakirjas ja prohvetlikult kuulutamise vaimuanni kaudu on öeldud, on piibellik aluspõhimõte, mis toimib koguduse heaks.

2012. aasta aastakoosolekul vastu võetud dokumendis „Seisukoht koguduse korralduse, protseduuride suhtes ja resolutsioon ebakõlade suhtes hiljutiste uniooni tegevuste ja pastorite ordineerimise valgel“ ütles ülemaailme kogudus ühemõtteliselt, et me ei tunnusta ordineeritud pastoritena inimesi, kes ei täida koguduse korras kirja pandud kriteeriume. Koguduse juhtkond on sügavalt häiritud, et hiljuti valis üks koguduste liit oma koosolekul presidendiks inimese, keda kogudus ei tunnusta ordineeritud pastorina. Peakonverents teeb koostööd Põhja-Ameerika divisjoni administratsiooniga, et jõuda lahenduseni kohalikus liidus, mis läks vastuollu 2012. aasta aastakoosolekul vastu võetud seisukohaga.

Ülemaailmses koguduses töötab hetkel ordinatsiooni teoloogia uurimise komitee, milles osalevad kõik divisjonid. Selle komitee töö eesmärk on, et me mõistaksime paremini ordinatsiooni ülesandeid, aga ka naiste ordineerimise osa evangeeliumitöös. Praegu tehakse hoolikalt tööd ja 2014. aasta aastakoosolekul esitatakse aruanne eeldusega, et see teema tuleb arutlusele 2015. aasta peakoosoleku sessioonil, kus võetakse Püha Vaimu juhtimisel vastu otsus.

Me oleme kindlad, et Jumal juhib oma hinnalist jääki. Jumala armus ja Püha Vaimu juhtimisel leiab kogudus ka rasketel aegadel oma tee minna ainulaadse, seitsmenda päeva adventistidele usaldatud sõnumiga edasi. On Jumala plaan, et me kuulutame lõpuaega, prohvetlikku tõde maailma kõigis paigus ja eriti hiiglaslikes linnades projekti „Misjon linnadesse“ raames. Me püüame kasutada urbanistlikku evangelismi, kaasates tervisetöö ja palju muid meetodeid. Me innustame kõiki koguduseliikmeid ja -juhte palvetama, et Püha Vaim ühendaks meid, et me saaksime täita Kristuse tõotuse, et „seda kuningriigi evangeeliumi kuulutatakse kõigile rahvastele, kuni tuleb ots“ (Mt 24:14). Kui me oleme ühendatud Kristuse armastusega, seotud ühtse piibelliku sõnumiga, ühendatud koguduse organisatsioonis ja pühendunud üksteisele vastastikuses austuses ja usalduses Püha Vaimu väes, võime olla kindlad, et kogudus on Kristuse igavese tõesõnumi kuulutamisel võidukas kuni Jeesuse teise tulemiseni.


Peakonverentsi täitevkomitee

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat