Ülemaailmse adventkoguduse juhtkond peab aastakoosolekut

Avaldatud 10.10.2013, autor Adventist News Network

Sel nädalal peab ülemaailmse adventkoguduse juhtkond iga-aastast koosolekut. Esinema on kutsutud juhtiv ärikonsultant, raamatute autor Gary Hamel, kes räägib muutustest organisatsiooni juhtimises ning viimastest arengutest selles valdkonnas.

Koosolek kestab 10.–16. oktoobrini; tegu on seitsmenda päeva adventistide koguduse täitevnõukogu iga-aastase koosolekuga, millel osaleb enam kui 350 kogudusejuhti üle maailma. Peale iga viie aasta tagant toimuvat peakonverentsi on see tähtsuselt teine nõupidamine.

Hamel on Chicagos asuva rahvusvahelise juhtimisalase konsultatsioonifirma Strategos rajaja. Ajaleht Wall Street Journal nimetas teda hiljuti „maailma kõige mõjukamaks ärimõtlejaks“. Tema üks raamatutest kannab pealkirja „What Matters Now“ – see on juhtnööride kogum, kuidas ehitada üles organisatsioone, mis on edukad ka ebakindlas olustikus ning muutuvate prioriteetide maailmas.

Aastakoosolekul saavad delegaadid ülevaate koguduse rahandusosakonna ning sekretariaadi tööst. Adventkoguduse peasekretär G. T. Ng esitab raporti, milles on nimetatud 10 koguduse kiiremini kasvavat uniooni ning 10 kõige kiiremini väheneva liikmeskonnaga uniooni.

Aasta lõpu statistika ja finantsülevaate kõrval on sel aastal päevakorral ka muutuste sisseviimine koguduse põhitõdedesse, kaasa arvatud selgituse lisamine koguduse arusaama loomisest. Delegaadid otsustavad, kas täiendada põhiuskumust nr 6, mida täiendataks kinnitusega "sõna-sõnalisest hiljutisest kuuepäevasest loomisest". Teiste punktide juures võib ette tulla "väiksemaid sõnastuse muudatusi", ütles Myron Iseminger, ülemaailmse adventkoguduse üks sekretäridest.

Järgmisel nädalal on päevakorras soovitus kinnitada mõningate misjonipiirkondade (union mission) uueks staatuseks unioon (union conference) Sellised muutused peegeldavad regiooni vaimulikku küpsust ja finantsilist stabiilsust. Unioonina on piirkond isemajandav ja vastutab ise oma ametnike valimise eest, samuti on unioonid esindatud ka peakonverentsi töökoosolekul millest järgmine toimub 2015. aastal San Antonios, Ameerika Ühendriikides.

Tänavusel koosolekul ei saa delegaadid enam paksu paberikausta, vaid kõik materjalid on elektrooniliselt kättesaadavad. Hiljuti katsetati seda süsteemi koguduse peakontori koosolekul ning sellega säästeti 500 dollarit trükikulusid.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat