Adventkiriku president kutsub 1. detsembril palvetama ja paastuma valesüüdistuste all kannatavate koguduseliikmete pärast

Avaldatud 21.11.2012

Ülemaailmse Seitsmenda Päeva Adventkiriku president Ted Wilson nimetas täna 1. detsembri Rahvusvaheliseks palve- ja paastupäevaks, et kaasa aidata kahe Togos vangistatud adventisti vabastamisele.

Wilson ja teised kirikujuhid, kes hääletasid 20. novembri hommikusel koosolekul selle päeva poolt, ütlesid, et see päev on mõeldud Saheli uniooni hingamispäevakooli ja isiklike teenistuste osakonna juhi Antonio dos Anjos Monteiro ja ärimehest koguduseliikme Bruno Amah saatuse teadvustamiseks.

Adventistidest advokaadid ja inimõigusaktivistid on kutsunud mõlema mehe vabastamisele juba alates märtsist, kui nad vahistati mõrva planeerimise eest. Üks Togo mees süüdistas Monteirot ja Amah't põrandaaluse veremüügivõrgustiku juhtimises, kuid politsei ei leidnud Monteiro kodu ja kohaliku kiriku kontori läbiotsimisel ühtegi tõendit. Kohalikud võimud tunnistasid siis meeste süütust.

Diplomaatilised jõupingutused mõlema mehe vabastamiseks jätkuvad. Täna kutsusid kirikujuhid kokku töörühma, mida juhib John Graz, ülemaailmse adventkiriku avalike suhete ja usuvabaduse osakonna juht. Kirikujuhid kutsuvad liikmeid kõikjal maailmas juhtima probleemile tähelepanu läbi 1. detsembri palvepäevaks kuulutamise kampaania sotsiaalmeedias.
„Me kutsume kõiki adventiste üle maailma ühinema palves ja paastus 1. detsembril,“ ütles Wilson. Kirikujuht kohtus mõlema vangistatud mehega oma sellekuisel reisil Lääne-Aafrikas.

„Nad on valesüüdistuste all kannatavad süütud koguduseliikmed ja me palume Jumala sekkkumist, et nad võiksid taasühineda oma perekondadega ja jätkata oma tööd,“ ütles ta.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat