Elvas toimus kümnes Laste Laulupäev

Avaldatud 5.6.2011, allikas Meie Aeg

Pühapäeval, 5. juunil toimus Elva kultuurikeskuses Sinilind järjekorras kümnes Laste Laulupäev, mis tõi lapsi, nende vanemaid ja niisama kuulajaid kokku erinevatest Eesti nurkadest. 

Alates 2002. aastast, mil Laste Laulupäev toimus Tartus, on igal aastal kuskil Eesti linnas väiksed mudilased ja veidi suuremad lapsed ühiseks laulupeoks kokku tulnud, et varem selgeks õpitud laule koos esitada.

Seekordse laulupäeva avamisel küsis adventkoguduste liidu president David Nõmmik saalis istuvatelt lastelt ja noortelt, kas keegi oli laulmas ka juba sellel kümme aastat tagasi aset leidnud laulupäeval ning paar võrumaist kätt tõusiski. David ütles, et laste laul on rõõmuks nii väikestele lauljatele endile kui muidugi ka nende vanematele, kes laste laulmist alati suure vaimustuse ja tähelepanuga jälgivad.

Kõigepealt astusid üles väiksed mudilased, keda kogunes lavale umbes 20 jagu. Suure innu ja entusiasmiga lauldi kiitust Jumalale ning lõpetati hoogsa hüüdega „Jeesus on JESS!“. Seejärel tuli lavale suurem lastekoor, mis koosnes veidi vanematest lastest. Esinesid ka mõned sooloesinejad, kes esitasid nii luulet, flöödimuusikat kui ka laulu.

Lastele pidas eakohase jutluse Andres Ploompuu, kes ilmus lavale koos isikliku kaisueesliga, keda ta tutvustas Esliku nime all. Jutustatav lugu rääkiski eesel Eslikust ja tema sõber lammas Lambertist, kes järgnesid Moosesele iisraellaste väljarännul Egiptusest ning kes õppisid Punase mere ületamise käigus Jumala ustavust tundma. 

Koore juhtisid Helerin Lehtla ja Marjam Kalmus, kes mõlemad on sellel traditsiooniks saanud üritusel aastaid lapsi juhendanud. Kõigile jagas lõpuks tänusõnu päeva peakorraldaja, liidu lastetöö juht Annely Kaasik.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat