Uniooni president tõi rohkelt uudiseid divisjoni kevadkoosolekult

Avaldatud 17.5.2011, autor Meie Aeg

17. mail kogunesid koguduste pastorid, pastor emeeritused ja liidu töölised taaskord Tartusse õppe- ja osaduspäevale, kus seekord rääkis Balti Uniooni president Valdis Zilgalvis Suurbritannias toimunud divisjoni kevadkoosolekust ja tõi mitmeid uudiseid tulevastest sündmustest ja programmidest.

“Eelmisel nädalal me kohtusime Newboldis ja Trans-Euroopa Divisjoni keskuses kevadkoosolekul,” rääkis Valdis sissejuhatuseks. Ta tuletas meelde, et tulenevalt majandusraskustest on Newboldi õppekava piiratud kolme programmi teostamisele – teoloogia, majandus ja inglise keele programmid.

Positiivse uudisena teatati, et eile Newboldist kodumaale jõudnud ja oma aastase teoloogiakursuse edukalt lõpetanud Mervi Kalmus jätkab uuel õppeaastal magistriõpingutega.

Divisjoni kevadkoosolekul räägiti arengutest ülemaailmse adventkiriku fookusest ärkamisele ja reformatsioonile. Kirjanduse vallas on järgmisel aastal otsustatud keskenduda Ellen White´i “Suur võitlus” raamatule. Otsitakse parimaid võimalusi selle raamatu uute väljaannete tegemiseks ja levitamiseks. Divisjon toetab ka Eestis Ellen White´i “Kristuse tähendamissõnad” väljaandmist.

“Creative Innovative” programmi raames on 2012. aastaks võimalik divisjonilt taotleda spetsiaalset rahalist toetust kohalikus piirkonnas misjonitöö teostamiseks. Valdis tutvustas mitut projekti Lätist ja Leedust, mida selle programmi raames on sel aastal läbi viidud.

2013. aastal 30. juulist kuni 4. augustini toimub divisjoni Noortekongress Serbias Novi Sadis.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat