„Ristiinimene“ – Kärt Vahtramäe

Avaldatud 5.5.2011, allikas Meie Aeg

Saatesarja „Ristiinimene“ maikuu külaliseks on AKEL-i Rajaleidjate töö juht, Tartu koguduse noortejuht ja ametilt inglise keele filoloog Kärt Vahtramäe, kes oma lauluhäälega on rikastanud loendamatul hulgal teenistusi ja koosolekuid.

Kärt on üles kasvanud adventperekonnas ja nüüd, mil ta on aktiivne koguduseliige, võib öelda, et ta on siin terve oma elu elanud ja omamoodi justkui kogudusse kasvanud.

„Minu jaoks on see olnud minu loomulik elukäik, mina olen siia sündinud ja seda elu elanud ja ma ei oska isegi kommenteerida, kuidas see võib välja paista kellegi teise silmade läbi, kes ei ole sellist rada astunud,“ jutustas Kärt. „See võib tunduda sellise tüüpilise ajuloputamise juhtumina, et siia ma olen sündinud ja siia ma ka kinni jäin, mingit arengut pole olnudki; ja see võib tunduda ka sellise musternäidisena, kuidas üks kristlik perekond peaks toimima, et suudetakse edasi anda seda, mis on enda isiklikus suhtes olnud positiivset koguduse juures, Jumala juures, oma väärtushinnangute juures, sellele inimesele, kes sinna perekonda sünnib,“ ütles Kärt.

„Ma tunnen küll, et ma ei ole praegu siin oma perekonna pärast või koguduse pärast või sõpradesüsteemi pärast, vaid oma isiklike veendumuste pärast,“ lisas ta.

70-minutilises saates räägime Kärdi tegemistest koguduses, mille hulka kuulub rajaleidjate töö juhtimine, noortetöö Tartus ja mitmed muud vabatahtlikud tegevused. Samas tuleb juttu ka põhjustest, miks Kärt otsustas õppima minna inglise filoloogiat ning teeb hetkel doktoritööd iiri luule teemal.

Kärdist räägivad saates nii tema vanemad ja õde kui ka kogudusesõbrad.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat