Eesti-Läti Muusikapidu peagi käes!

Avaldatud 20.4.2011

Juba üsna pea, 29-30. aprillil, kohtuvad Tallinnas, Adventkirikus ning Balti Misjonikeskuses, paljud muusikud ning muusikahuvilised. Üritus, mis kannab nime Eesti-Läti muusikapidu, toimub esmakordselt ning selle eesmärgiks on edendada Eesti-Läti adventkoguduste vahelisi suhteid. Ivo Käsk, kes on Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liidu noortejuht ning ühtlasi ka selle ürituse meiepoolne algataja, põhjendas ettevõtmist järgmiselt: „Algselt oli idee korraldada meie oma soololauljate kontsert. See mõte tekkis möödunud oktoobris Tartus noortepäevade öökirikus tervet rivi hõbehääli kuulates. Kui aga möödunud detsembris Riias Läti rajaleidjate juhtide nädalalõpul käisin, tekkis kontakt Riia noortekoori juhtidega. Kuna nad väljendasid soovi Tallinnasse külla tulla, saigi kaks mõtet kombineeritud.“ Ürituse nime kommenteerides lisas Ivo: „Et tegemist ei ole millegi väga suurega, vaid pisikese armsa rõõmsa üritusega, sai asjale nimeks muusikapidu.“

Kuigi üritus ei ole oma loomult suur, tõotab sellest siiski tulla tõeline muusikapidu: erinevaid muusikalisi koosseise meie adventkirikutest tuleb kokku üle Eesti, millele lisaduvad külalised Lätist. Samas pole tegemist lihtsalt noorteüritusega. Teiste esinejate seas on näiteks oodata ka Rosin Vollit. Täiesti oma lauluga rõõmustab meid Aita Kaaver, Raeli Florea juhimisel esineb keelpilliansambel jne. Kuid ka noorem generatsioon soliste on esindatud, nagu näiteks Kärt Vahtramäe, Ülle Ploompuu, Helis Ust, Elina Hokkanen ja Heldi Kulp. Samuti peaks muusikat olema erinevale maitsele. Lisaks paarile ühendkoori laulule, mida juhatab Helerin Lehtla, on üritusel väga erinevaid muusikalisi koosseise ning instrumente. Klaveril rõõmustab meid teiste seas Rein Kalmus, trompetil Allan Jallai jne. Ka lätlastel on välja pakkuda mitmekesiseid koosseise. Ei saa mainimata jätta ka meie Eesti venekeelseid kogudusi: Genri Tron’i juhtimisel astub lavale 12 liikmeline meeskoor ning ka segakoor. Kõiki esinejaid ei saagi ära nimetada, seega jääb üle vaid ise kohal olla ning kõigest osa saada.

„Meie liidu noorteosakonnal on võetud eesmärk lõunanaabritega tihedamaid suhteid ja sidemeid soetada, kommenteeris Ivo ürituse tagamid selgitades. „Ühine muusikapidu sobib sellesse raami hästi. Kontserdi sõnum seostub pühadeaja heade uudistega sellest, et Jeesus elab! See on rõõmuaeg ja nagu on kirjas Õpetussõnades: rõõmsal südamel on alati pidu.“

„Kõik on kutsutud osa saama,“ julgustab Ivo. Üritus on tasuta ning ainus, mida üritusel tõesti vaja läheb, on positiivne meelsus ning rõõm Issandas, sest ET ELAB TA!

Muusikapidu algab juba reedel, 29. aprilli õhtul kell 19 Tallinna Adventkirikus. Jätkub hingamispäevahommikusel jumalateenistusel ning tipneb 30. aprilli õhtul kell 18 kontserdiga Balti Misjonikeskuses Narva mnt 51.

Andres Ploompuu
 

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat