Adventistid on kõige kiiremini kasvav konfessioon Põhja-Ameerikas

Avaldatud 17.4.2011, allikas TEDNews

Seitsmenda päeva adventistid on olnud kaua aega tuntud oma eripäraste tõekspidamiste ja karmide regulatsioonide poolest, kuid üllatuslikult on see hetkel Põhja-Ameerikas kõige kiiremini kasvav kirik, kirjutab USA Today.

Andmed näitavad, et seitsmenda päeva adventistide kogudus kasvab Põhja-Ameerikas aastas 2,5%, samas kui lõuna-baptistid ja teised konfessioonid kaotavad liikmeskonda.

Mormoonid registreerisid 1,4% kasvu. Nende kirik peab numbrilist kasvu ka oma prioriteediks.

Analüütikud on adventismi kasvu üle üllatunud. ”Siin on kogudus, kes läheb põhimõtteliselt aluste juurde tagasi, küsides: ”Mida Jumal mõtles kõigi nende reeglite ja regulatsioonidega ja kuidas meie saame olla need, keda Jumal tahab näha?” ütles Fulleri Teoloogilise Seminari kristliku misjoni ekspert Daniel Shaw.

”See on midagi, mis on täielikus vastuolus kõigega, mis leiab aset Ameerika kultuuris. Nii et ma ütlen: ”Vau! See on väga huvitav. Ja ma ei oska anda sellele selgitust,” lisas ta.

Samas on maailma 16 miljonist adventistist Põhja-Ameerikas vaid 1,1 miljonit. Kirik kasvab mujal peaaegu kahekordse kiirusega.

“Me ei tunne, et me väga kasvaksime ja see on põhjus muretsemiseks, eriti Põhja-Ameerikas,” ütles Põhja-Ameerika Divisjoni Andrewsi Ülikooli Evangelismi Instituudi director Ron Clouzet.

Clouzet tõi välja, et grupp, kus tõesti kasv aset leiab, on hispaaniakeelne populatsioon.

Adventistid on pööranud kasvavat tähelepanu evangelismile nii USA-s kui ka globaalselt. 2009. aastal pidas peaaegu 80% Põhja-Ameerikas asuvast 6000-st adventkogudusest pikaajalisi välismisjoni üritusi hotellides ja teistes ruumides.

Ühes USA kõige vähem kristlikus piirkonnas on adventistid algatanud niinimetatud ”kristlikke kohvikuid”, kus inimesed saavad rahulikult istuda ning ilma surveta uurida usu ja kiriku kohta. 

Vaata lähemalt USA Today artiklit

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat