Jumalik nõustaja

Avaldatud 19.4.2011, autor Ines Pärna

Igal Jumala lapsel on oma isiklik Nõustaja, kelle juurde minemiseks pole vaja ei järjekorda võtta ega numbrit kinni panna. Ja seda mitte sellepärast, et Tal oleks patsiente vähe, vaid sellepärast, et Ta ootab just isiklikult sind ja mind. Tema ainsana mõistab tõeliselt meie muret, olgu see nii suur, kui tahes. Ta tunneb meid juba meie emaihust saadik. Tema teab meie elu keerdkäike, meie mõõnu ja kaotusi. Ükski meie hirm pole Temale teadmata.

„Muredes pöörduvad paljud maise sõbra poole, räägivad talle oma probleemist ja paluvad abi. Rasked olukorrad täidavad inimsüdame uskmatusega ja tulevik näib tumedana. Ometi seisab meie kõrval kogu aeg ajastute vägevaim Nõustaja, kutsudes meid rajama oma usaldust Temale. Jeesus, suur Koormate Kandja, ütleb: „Tulge minu juurde ja mina annan teile hingamise.“ Kas peaksime siis Tema juurest ebakindlate inimeste poole pöörduma, kes on samuti nagu meiegi Jumalast sõltuvad“ („Abi argipäevaks“, lk 67).

„Me kaldume kaastunde ja toetuse saamiseks pöörduma kaasinimeste poole, selle asemel, et vaadata Jeesusele. Oma halastuses ja ustavuses laseb Jumal meid sageli pettuda neis, kellele oleme rajanud oma lootused, et saaksime aru, kui rumal on usaldada ainult kaasinimesi ja teha „liha oma käsivarreks“ (Samas, lk 31).

Usaldagem täielikult, alandlikult ja omakasupüüdmatult üksnes Jumalat. Tema mõistab kurbust, mida tunneme oma olemuse süvakihtides. Kui kõik meie ümber tundub tume ja seletamatu, meenuta Jeesuse sõnu: „Mida mina teen, seda sina nüüd ei tea, aga pärast seda sa pead teada saama“ ( Jh 13:7).

Julgustav on, et meile ei sünni midagi ilma Jumala teadmata. Iga läbielu puhul on hea endalt küsida:

1) Milleks Jumal lubas seda mulle tulla?

2) Mida Ta tahab selle läbi mulle õpetada?

3) Kuidas Ta mind sellest välja aitab?

Ärme muutume araks, kui Jumala lahendus ei ühti meie soovitud lahendusega. Alles aastate pärast või ehk hoopis uueks loodud maal võime saada vastused oma „miksidele“.

Ma ei ole psühholoogide, psühhiaatrite ega depressantide vastu. Peaksime aga meeles pidama, et meie mõistus on ainus kanal, mille läbi Jumal meiega suhtleb ja mida selgem see on, seda paremini kuuleme Jumala vaikset häält.

Mida lähemale jõuab Kristuse tulek, mida vähem jääb Saatanal aega inimesi eksitada, seda ägedamaks ja salakavalamaks muutuvad tema rünnakud. Jumala lastena jääb meil ainus võimalus – harjutada juba täna oma usku, so jäägitut usaldust Temasse, oma armastavasse Isasse. Isegi kui mõistus vahel tõrgub, usk võidab. Minul on läinud selleks kasvamiseks juba 40 aastat ja kasvuruumi on veel oi kui palju. Aga ega Iisraeli rahvalgi ladusamalt läinud.

Päästev usk põhineb sügaval usaldusel, mis tuleneb üksnes isiklikust suhtest Jeesusega.

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat