Kesk-Ameerikas käivitas kirik “lakkamatu palve” vaimuliku uuenemise programmi

Avaldatud 16.2.2011, allikas Adventist News Network

Seitsmenda päeva adventkiriku Kesk-Ameerika Divisjon kutsus oma enam kui 3,3 miljonit liiget otsima vaimulikku ärkamist läbi palve ja piibliuurimise ning käivitas regionaalse Ärkamise ja Reformatsiooni programmi.

Innustades piirkonna adventiste pidevale palvele, kordab see program ülemaailmse adventkiriku hiljutist tähelepanu suunamist vaimulikule ärkamisele. Lisaks algatas see ka 160-päevase palveinitsiatiivi, mille keskpunktis on regiooni iga kirikupiirkonna spetsiifilised vajadused, ütlesid kirikujuhid.

3-tunnine saade, mida näidati Hope Channel´is ja Esperanza TV-s, esitles erinevaid tegevusi, mis on plaanitud järgmisteks kuudeks regioonis elavatele adventistidele.

12. märtsi üritus keskendub palvele laste ja noorte pärast. Hiljem palvetatakse piirkonna pastorite ja koguduste juhtimise pärast. Seejärel liigub fookus piirkonna umbes 1000 adventkooli ja ülikooli tudengitele ja õpetajatele. Juunikuus on palveteemaks kodu ja seeläbi loodetakse aidata liikmeid mõjutada nende naabruskonda.

“Jumal soovib nendel lõpuaegadel teha midagi erilist,” ütles ülemaailmse adventkiriku president Ted N. C. Wilson, rääkides 12. veebruaril Santo Domingos toimunud koosolekul, kus osales üle 13 000 inimese.

Wilson kutsus Kesk-Ameerika adventiste võtma omaks alandlikkuse vaimsuse, mis tema sõnul laseb Jumalal inimeste kaudu töötada. ”Meie ei suuda tekitada ärkamist ega reformatsiooni, me saame ainult asetada ennast Jumala kätesse ja seejärel võtab kontrolli Tema Vaimu vägi,” ütles ta.

“Olgu seitsmenda päeva adventistid tuntud kui inimesed, kes praktiseerivad kristlust. Juhatagu teie alandlik eluviis inimesi alati Jeesuse ja tema peatse tuleku suunas,” lisas Wilson.

Wilson, kes kutsus kirikujuhte Kesk-Ameerikas paluma Jumala Vaimu väljavalamise pärast, oli ka palveinitsiatiivi idee andjaks selles regioonis.

“Kesk-Ameerika kirik on olnud alati palvetav kirik,” ütles Kesk-Ameerika kiriku president Israel Leito. ”Meil on täna see äratuskoosolek selleks, et tänada Issandat ja öelda Talle, et me soovime olla rahvas, kes on valmis Tema tulekuks, ja me soovime öelda maailmale, et me oleme kirik, kes on ”lakkamata palves” ja püsime selles.”

Kirikujuhid Kesk-Ameerika piirkonnas teatavad, et kiriku regioonid on juba omaks võtnud ärkamise ja reformatsiooni mõtte osana oma strateegilisest plaanist, et tugevdada kirikut.

Peagi peale Wilsoni 11. veebruari külastust Dominikaani vabariiki kohtusid selle piirkonna kirikujuhid ülemaailmse kiriku presidendiga, et ühiselt selle algatuse pärast palvetada. Grupp kuulas Wilsoni visiooni äratatud koguduse kohta ning pühendus võtma kutset vaimulikule ärkamisele tõsiselt.

“Te vaatate maailmas ringi ja näete, mis on aset leidmas looduses, poliitilises situatsioonis, haavatavas majanduslikus olustikus – olud ei lähe paremaks,” ütles Wilson. ”Me teame, et Jeesus naaseb peagi.”

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat