Ülemaailmse adventkiriku asepresident Pardon Mwansa rääkis eduka pastori omadustest

Avaldatud 26.1.2011, allikas Meie Aeg

Käesoleva aasta esimesel liidu tööliste koosolekul rääkis ülemaailmse adventkiriku asepresident Dr. Pardon Mwansa vaimuliku ärkamise eeldustest ning pastori isiklikust vaimulikust kasvamisest.

Pastor Mwansa puudutas lähemalt 7 elementi, mis on lahutamatuteks osadeks terves vaimulikus elus ja mis muudab pastori efektiivseks. Ta alustas palve tähtsuse rõhutamisega, selgitades, et ilma elava suhteta oma Jumalaga ei suuda pastor midagi teha..

Teiseks nimetas ta edukaid pastoreid inimesteks, kes omavad usku Jumalasse. Kuid ta tõdes, et see on väga keeruline. Usk tähendab ju uskuda siis, kui ka mingeid tõendeid ei ole. “On ainult Jumala tõotus,” meenutas ta.

Efektiivne on pastor, kes uurib regulaarselt pühakirja. “Me võime olla efektiivsed töölised, kui me veedame rohkem aega Jumala Sõnaga”.

Neljanda elemendina rõhutas pastor Mwansa, et edukas pastor võib olla vaid see, kes otsib kadunut. Ta kirjeldas elavalt seda, kuidas Jeesus läks kõigi aegade suurimale päästeoperatsioonile, mille sihiks oli päästa pattulangenud inimkond. “Jumala tööline on keegi, kes mõistab, et Jumala jaoks on kõige olulisem leida need, kes on kadunud,” selgitas ta.

Viiendaks - keegi, kes koolitab teisi teenistuses. “Kui te ei koolita oma koguduseliikmeid teenistuses osalema ja teete kõik ise ära ei saa te kunagi olla edukad pastorid.” Ta rõhutas seda ka oma pereelu eest hoole kandmiseks, et pastoritel jääks aega ka oma laste ja kogu pere jaoks.

Edukas Jumalariigi tööline on keegi, kes hoolib oma perekonnast. “Armastage oma abikaasasid. Kui te oma teenistuse lõpetate on nemad ainsad, kes on teie kõrval,” ütles ta.

Seitsmendaks, efektiivne pastor armastab Jeesust ja läheb Talle järele kõikjale kuhu Ta teda saadab. “On võimalik töötada pastorina, ilma Jeesust armastamata,” rääkis ta viidates kadunud poja loo vanemale vennale. “Me peame vastama küsimusele, mille Jeesus esitas kolm korda Peetrusele – kas me armastame Jeesust. 

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat