Põhjamaade pastorid kohtusid äratuse lainel

Avaldatud 18.1.2011, allikas TEDNews

Sada viiskümmend adventkoguduse pastorit Rootsist, Norrast, Taanist, Islandilt ja Soomest kohtusid kolmepäevasel koosolekul, et uurida koos Jumala Sõna ning pühenduda vaimulikule kasvamisele. Koosolekud toimusid 5.-7. jaanuarini Taani pealinnas Kopenhaagenis. Kõik ettekanded ja arutelud peeti “Äratuse ja reformatsiooni” juhtmõtte all.

Koosolekute üheks peakõnelejaks oli ülemaailmse adventkiriku president pastor Ted Wilson. Ta rõhutas Jeesusega suhtest väljakasvava äratuse ja reformatsiooni mõistete tähtsust. “Rist ning see, mis ristil aset leidis on see, miks me soovime olla koos Jeesusega ja kui me mõtiskleme Jeesuse elu üle, oleme me motiveeritud muutuma,” rääkis Wilson. Pastor Wilson rõhutas taaskord imelist andi, mis meil on Ellen G. White kirjutiste näol ning mis aitavad meil mõista äratuse ja reformatsiooni olulisust.

Trans-Euroopa Divisjoni (TED) president Bertil Wiklander märkis oma avasõnavõtus, et me “oleme mõistnud tõelise vaimuliku äratuse olulisust” ja ta jätkas öeldes, et see ei leia aset, kui “me ei ole teadlikud oma rollist, mis on juurdunud kolmeingli sõnumile.”

“Kuna Jumalal on missioon ja Tema missioonil on kogudus – meie, pastorid ja koguduse liikmed – on minu visiooniks, et Jumal ja Tema lugu saab taaskord Euroopas tuntuks läbi koguduse tegevuse,” ütles TED-i pastorite assotsiatsiooni sekretär pastor Janos Kovacs-Biro. “Sel moel muutub adventism positiivseks otsustavaks faktoriks Euroopas.”

Teiste kõnelejate seas oli pensionile jäänud Walla Walla kolledzi ja Andrews´i Ülikooli õppejõud dr Jon Dybdahl, kes tõis äratuse ja reformatsiooni kontseptsiooni otse pastorite ja juhtide südamesse ning rääkis uutest ja värsketest ideedest, kuidas arendada suhet oma Päästjaga. Ta rääkis erinevatest viisidest, mis on sobilikud erinevatele inimestele rõhutades, et asi ei ole siiski spetsiifilises meetodis, vaid oluline on reaalselt pühendada aega. Pensionile jäänud Newbold kolledzi õppejõud dr Gunnar Peddersen aitas osavõtjail mõista paremini moonutusi meie teoloogilises arusaamises. TED-i haridustöö juht dr Daniel Duda hoiatas pastoreid kandma hoolt, et kui öeldakse “äratus ja reformatsioon”, et siis ei mindaks tagasi vana pagasi juurde, vaid pöördutaks Jumala Sõna juurde, et seda vaadata värskete silmadega.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat