Adventistid peavad palvenädalat

Avaldatud 5.11.2010, allikas Meie Aeg

6. kuni 13. novembrini peavad adventistid üle terve maailma iga-aastast palvenädalat, mille teemaks on „Lootuse rahvas“.

„Käesoleva aasta palvenädalaloengud on organiseeritud ümber teema ”Lootuse rahvas” ning rajatud apostel Peetruse julgustusele Jumala ülejäänud rahvale elada oma elu ”pühas eluviisis ja jumalakartuses”, et meid leitaks ”Tema ees veatuina ja laitmatuina rahus.” (2 Peetruse 3:10-14),“ kirjutab ülemaailmse adventkiriku president Ted Wilson loengute sissejuhatavas sõnumis. „Kirjutajad erinevatest maailmaosadest on suure hoolega pannud kirja need loengud ja materjalid, palvetades samal ajal, et kõik, kes neid loevad või kuulevad võiksid saada tugevamaks oma usus ning inspireeritud elama sellises praktilises jumalakartuses, mida Jeesus oma eeskujuga näitas ja õpetas, mis kõik on võimalik läbi Tema pühitseva väe.“

Traditsiooniliselt palvenädala juurde kuuluvad igapäevased loengud annavad teemad palveks ning järelemõtlemiseks. Loengud räägivad Jumala rahvast, kui inimestest, kes ootavad lootusrikkalt Jeesuse tagasitulekut, kes on juba nüüd ja praegu õnnelikud ja rahul. Esmaspäevane loeng jutustab rahvast, kes on kindel rajanedes Jumala tõotusele. Sellele järgnevalt tutvustatakse Jumala rahvast kui Püha Vaimuga täidetud inimesi. Veel kirjeldavad loengud kogudust püha ja laitmatuna, kõik Jeesusele andnud inimestena ning lõpuni vastupidajatena.

Loengud annavad rohkelt järelemõtlemis- ja palveainet ning seavad silme ette sihi, millisena Jumal soovib oma kogudust näha. „Maailm peab kuulma sõnumit Kristusest inimestelt, kes on Kristuse sarnased. Kui meid muudetakse Tema armu läbi, me jutlustame, õpetame ja tunnistame alandlikul, armastaval ja veetleval viisil,“ kirjutab Ted Wilson.

Palvenädala loengud ilmuvad novembrikuu Meie Ajas, mis jõuab kogudustesse 6. novembril.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat