Peasekretär: kogudusel on 16,6 miljonit liiget, kuid väljakutseid on palju

Avaldatud 22.10.2010, allikas Adventist News Network

Seitsmenda päeva adventkogudusega liitub kiriku statistika kohaselt igal päeval umbes 2900 inimest ning ülemaailmsel kogudusel on seega praegu umbes 16,6 miljonit ristitud liiget.

Suur osa sellest kasvust tuli Ladina-Ameerikast ja Lõuna- ning Ida-Aafrikast, teatasid kirikujuhid hiljuti USA-s toimunud Adventkiriku täitevkomitee koosolekul.

Koguduse liikmeskond mitmes maailma regioonis on tugev ja kasvab, ütles kiriku statistikajuht Bert Haloviak. 30. juuni 2010 seisuga oli adventkirikus 16,641,357 liiget. See teeb umbes 1 adventist maakera 414 elaniku kohta, mis on 10 võrra paranenud suhtarv võrreldes eelmise aasta kokkuvõttega, selgitas Haloviak.

Haloviak selgitas delegaatidele, et kõige suurema liikmeskonnaga kontinent on Aafrika ja Lõuna-Ameerikas on liikmeskonna kasv kõige kiirem. Kogu liikmeskonnast 37% elab Aafrikas, 33% Ladina-Ameerikas, 19% Aasias, 7% Põhja-Ameerikas ning 4% adventistidest on Euroopas ja Okeaanias.

Tegemist on seitsmenda järjestikuse aastaga, mille jooksul liitub kogudusega vähemalt miljon uut liiget. Ajavahemikus 1 juuli 2009 kuni 30. juuni 2010 liitus kogudusega 1,062,655 inimest.

Umbes 41% nendest uutest liikmetest elavad Lõuna-Ameerikas ja Lõuna-Aafrikas, 18% Inter-Ameerikas ja peaaegu 16% Ida- ja Kesk-Aafrikas. Ülejäänud 21% elavad maailma teistes regioonides. Euroopast oli uusi kogudusega liitujaid vähem kui 2%.

Peasekretär G.T. Ng kutsus koosolekul üles misjonitööle ning seda eriti uutes piirkondades. Ta tõdes, et senine misjonitöö on keskendunud piirkondadesse, kus kiriku kasv on niigi tugev.

„Me kipume minema sinna, kus töö on kerge,“ ütles ta. „Kuid kui me vaatame pimedusele, mis valitseb 10/40 piirkonna riikides... peame me sellega arvestama ja planeerima oma tööd vastavalt sellele,“ ütles ta delegaatidele.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat