Noorte aktiivrühma seminar Haapsalus

Avaldatud 30.9.2010, autor Meie Aeg

Septembri teisel nädalavahetusel said juba seitsmendat korda kokku aktiivrühma seminari noored, et arutada tõsiseid teemasid, laulda Jumala auks, olla osaduses ja palves, ning lihtsalt üksteisele toeks.

Aktiivrühma seminarid on mõeldud kõigile noortele, kes koguduses tegutsevad või ihkaksid millegagi Jumala riigile kasulikud olla. See on mõeldud teismelistele noortele ja ka eriti neile pisut vanemaile noortele, kes juba täidavad erinevat sorti ülesandeid koguduse ameteis või mujal. See on mõeldud ka kõrgharidusega noortele! Sest üritustel pakutakse muuhulgas ka seminare ja õpetusi, mida ühes keskmises ülikoolis ei jagata. Üle kõige on see mõeldud neile noortele, kes tahavad targemaks saada ja miskit omandada.

Aktiivrühma seminaridel uuritakse üheskoos olulisi teemasid Piiblist, arutatakse aktuaalseid teemasid, tehakse grupitööd, ülistatakse Jumalat lauluga ja kõike muudki, mida on vaja, et olla üks õige kristlane. Olenevalt asukohast tehakse ka üheskoos jalutuskäike linna ilusamaid kohti vaatama. Ühelt seminarilt ei puudu ka lõdvestumisaeg, mida me sisustame tavaliselt üheskoos lauamänge mängides.
Seekordne seminar toimus 11.-12. september Haapsalus. Seminarist võttis osa 30 noort, mis on senine rekord. Teemadeks olid Taanieli raamat, läbivõtja Andres Ploompuu; aktiivne kriitiline mõtlemine, läbivõtja Kärt Vahtramäe, ning viimane, kuid mittevähem huvitav teema oli „Põnevaid kurioosumeid adventkoguduse ajaloost“, vahendaja Jaanus-Janari Kogerman.

Pooled noored jõudsid Haapsallu juba reede õhtul, kes veetsid oma öö kirikuruumides üksteisega vesteldes, laule harjutades, ning kes oli väsinum, suikus unne.

Hingamispäeva hommikul kell 8.30 kostitati noori hommikusöögiga. 9.30 algas „muusika ja lilled“, kus ülistasime lauldes Jumalat. 11.00 algas Haapsalu koguduse jumalateenistus, kus jutlustajaks oli Aldar Nõmmik, kes rääkis väga elavalt Taanielist ja tema suhtest Jumalaga. Peale jutlust algas õppetüki tund, mis viidi läbi gruppides. Peale sisukat arutelu kogunesid noored sööma, ning peale lõunasööki otsustati üle vaadata uuenemiskuuri läbi teinud Haapsalu promenaad. Kui lõpuks tagasi kirikusse jõudsime, ootas meid juba kannatlikult Andres, kes oli valmis rääkima meile Taanieli raamatust.

Põhiteemaks oli Taanieli raamatus jumalad, Taanieli Jumal ja teised jumalad, ning muidugi ka Taanieli suhe oma Jumalaga. Kui Andres lõpetas, tegi Jaanus adventkoguduse ajaloo temaatiliste kaartidega väikese mängu meile, ning rääkis taustaks huvitavamaid kurioosumeid koguduse ajaloost, millest mina küll kuulsin rohkem hiljem õhtul saunas. Õhtusöögile järgnes vabakava, kus osad noored olid sunnitud tagasi kodudesse minema, ning teised leidsid endale meelepärast tegevust, kes jäid kiriku juurde vestlema, kes läks linna jalutama ja leiti muud huvitavat.
Pühapäev algas samuti hommikusöögiga, ning läks edasi Kärdi teemaga, milleks oli „Aktiivne kriitiline mõtlemine – kuidas võiks üks mõtlev inimene läheneda meid pilvena ümbritsevale infotulvale?“. Kärt tegi põhjaliku ettekande, kuidas ja millesse me peaksime kriitiliselt suhtuma, ja millistest käitumismallidest peaksime hoiduma. Samuti lasi Kärt meil valida välja grupi peale ühe reklaami, ja sellesse kriitiliselt suhtuma, arvata, mis sihtgrupile reklaam on mõeldud, ja hiljem seda esitlema, mis järeldusele me jõudsime. Kui Kärt otsad kokku tõmbas, ning lõunasöögiga ühele poole saime, võisime teha viimase ühispildi, ning oligi läbi saanud seitsmes aktiivrühma seminar, mis toimus seekord Haapsalus. Kohtumiseni järgmisel korral.....

 

Mairo Tutk

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat