Ekspredid: Noortele tuleks õpetada austust erinevate uskude vastu

Avaldatud 23.9.2010, allikas Adventist News Network

Tolerantsus ja austus erinevate uskude vahel sõlltub kasvatusest, järeldasid Rahvusvahelise Usuvabaduse Assotsiatsiooni (IRLA) ekspredid oma 12. aastakoosolekul.

Kuigi valitsuste ja institutsioonide toetus usuvabaduse toetamisel on oluline, ei ole sellest üksi piisav, nõustusid IRLA liikmed 8. septembril Jordaanias, Ammanis toimunud koosolekul, mis oli grupi esimeseks kokkusaamiseks Lähis-Idas.

Selleks, et erinevate uskkondade vahel valitseks vastastikune austus, peaks noored saama haridust, mis oleks praktiline ja tundlik religioossete uskumuste osas, ütles 20-st liikmest koosnev panel, kes esindavad nii kristlikke kui ka islamiusu traditsioone.

Koosoleku tulemusena loodetakse laienevale partnerlusele IRLA ja Ammanis baseeruva Arab Bridge Center for Human Rights and Development´i (araabia inimõigustega tegelev keskus) vahel, ütles IRLA peasekretär ja seitsmenda päeva adventkiriku avalike suhete ja usuvabaduse osakonna juht John Graz. Mõlemad ühendused on pühendunud uskudevahelise mõistmise, sallivuse ja rahu edendamisele.

Tõeline austus teiste uskude vastu läheb kaugemale teiste usurühmade tegevusse mittesekkumisest, see hoidub “tegudest, mis väljendavad austuse puudumist teiste religioossete sümbolite, riituste või pühakirjade suhtes,” ütles Graz.

Sõltumata mõningate selliste tegevuste legaalsest lubatavusest “ei peegelda need autentse religiooni tõelist vaimsust, mis kutsub sallivusele ja austusele teiste uskumiste suhtes ning vastandumisele usulisele vägivallale,” ütles ta.

Rajatud 1893. aastal, on IRLA vanim ühendus, mis on pühendunud südametunnistuse vabadusele kaitsmisele. 2003. aastal omandas IRLA valitsusvälise organisatsiooni staatuse Ühinenud Rahvaste Organisatsioonilt.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat