Uus adventkiriku president kinnitab koostöö jätkumist Hiina protestantliku organisatsiooniga

Avaldatud 21.7.2010, allikas Adventist News Network

Seitsmenda päeva adventkiriku president Ted Wilson säilitab koostöö suhte Hiina ametlikult tunnustatud protestantliku organisatsiooniga.

“Kuigi adventkirikul on erisugused doktriinid, oleme me kahtlemata avatud koostööle kaaskristlastega, kes tõstavad Kristust üles,” ütles Wilson peale kohtumist Hiina Kristliku Nõukogu esindajatega adventkiriku peakorteris 6. juulil.

Hiina Kristlik Nõukogu on ametlikult tunnustatud religioosne organisatsioon, olles ülevaatajaks protestantlike kirikute tegevusele Hiinas.

Kuigi adventkiriku lõi suhte Hiina Kristliku Nõukoguga juba 1990-ndate keskel, oli see esimene külastus, mil nõukogu esindajad adventkiriku keskuses käisid.

Külastus aitas kinnitada Hiina Kristliku Nõukogu arusaamist adventistidest kui protestantlikust konfessioonist, ütles adventkiriku asepresident Eugene Hsu, kes on rahvuselt hiinlane.

“Kuigi Hiina ei tunnista riigisiseselt konfessionaalset struktuuri, siis fakt, et nad lubasid delegatsioonil osaleda adventkiriku peakoosolekul näitab, et nad on teadlikud adventkiriku globaalsest ulatusest,” selgitas Hsu.

Säilitades “soojad suhted” ning konstruktiivse dialoogi teiste konfessioonide juhtidega, aitab see kaasa vastastikusele mõistmisele usugruppide vahel, ütlesid kiriku avalike suhete ja usuvabaduse osakonna juhid viidates toimunud kohtumisele.

Delegatsioon uuris, kuidas adventistid suhtuvad teistesse konfessioonidesse ning kas adventkiriku õppeasutustesse võetakse õppima ka mitteadventiste. Neile avaldas muljet kiriku pühendumine tervislikule eluviisile ning Hsu sõnul olu delegatsiooni juht lubanud proovida taimetoitu järgneva aasta jooksul.

Kohtumisel võttis Wilson vastu ka kutse kohtuda Hiina Kristliku Nõukogu ametnikega Hiinas.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat