Rahvaste paraad lõpetas 2010. aasta peakoosoleku Atlantas

Avaldatud 4.7.2010, allikas Adventist News Network

Ülemaailmse adventkiriku 59. peakoosoleku lõputeenistus laupäeva, 3. juuli õhtul Atlanta Georgia Dome´s illustreeris suure rahvaste paraadiga värvikalt kiriku globaalset mõõdet.

Sajad saadikud marssisid lippudega rahvaste paraadil ning umbes 60 000 kristlast hõiskasid ja lehvitasid lippe nendele, kes esindasid nende oma päritolumaad.

“Me tähistame oma unikaalsust ja koosolemist,” ütles programmi üks õhtujuhtidest Elizabeth Viera Talbot. “Me tähistame oma mitmekesisust ja üle kõige – me tähistame oma ühtsust missioonis – missioonis tõsta Kristus nii kõrgele, et Ta tõmbaks kõik inimesed enda juurde.”

Õhtujuhid avasid paraadi, tutvustades adventkiriku 13 geograafilist piirkonda. Seejärel hakkasid nad nimetama erinevate riikide nimesid, mille peale sammusid lavale oma rahvariietes ja lippudega selle rahva esindajad.

“On väga põnev näha seda adventperekonda, kes koguneb erinevatest maailma osadest, erinevatest kultuuridest, oma lippudega, kuid me moodustame ühe rahva ühise lipu all,” ütles Kenny Erwin Vicente Paraguaist.

“See on imeline tunne,” ütles Lähis-Ida Uniooni laekur Richard Novlesky. “See annab tõesti tunde, et me oleme maailmakirik,” lisas ta naine Yvonne, kes kandis pealaest jalatallani ulatuvat burkat, mis kattis ka ta nägu.

“Milline taaskogunemine saab toimuma küll taevas,” ütles Ninfa Bindoosano Indoneesiast. “Me oleme vaimustunud, sest me oleme küik erinevad, kuid ühendatud Jumalas.”

Õhtuteenistus lõppes kaheksa päeva eest 203 riigis 16,3 miljoni liikmega ülemaailmse kiriku presidendiks valitud Ted N. C. Wilsoni sõnavõtuga.

“Millisesse imelisse perekonda me kuulumegi,” sõnas Wilson. “Meie misjonitöö leviku edenemine saab olema nähtav maakera igas nurgas.”

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat