“Kes on kes?” adventkiriku peakoosolekul

Avaldatud 2.7.2010, allikas Adventist News Network

 Lisaks tuhandetele ülemaailmse adventkiriku peakoosolekul Atlantas osalevatele adventistidele on kohal ka mitmed kõrgetasemelised esindajad erinevatest asutustest, poliitilistest organisatsioonidest ja usugruppidest.

Reedel, 25. juunil tervitas peakoosolekule kogunenud adventiste Atlanta linnapea Kasim Reed. Jaanuaris ametisse vannutatud Reed tänas adventkirikut töö eest sealses ühiskonnas.

“Ma aplodeerin seitsmenda päeva adventkirikule ja selle dünaamilisele liikmeskonnale tema pühendumise eest haridustööle,” ütles Reed. “Teie eeskuju kristlikust kaastundest ja teenimise mudelist on väärt, et seda järgiksid teised nii usulisest kui ka sekulaarsest kogukonnast.”

Reed ütles, et ta hindab väga kõrgelt seda, kui paljud adventistid paistavad praktikasse rakendavat seda, mida nad usuvad. “Adventistid demonstreerivad, et ei piisa vaid Piibli sõnade uskumisest, vaid et on vaja ka tegutseda selle ajatu tarkuse kohaselt, et teha meie ühiskond nii heaks ja korralikuks, nagu ta olla võiks.”

Viimastel aastatel on adventkirik arendanud suhet Pan Ameerika Terviseorganisatsiooniga, mille juht, James Hill, samuti peakoosolekut külastas. Hilli ülesannete hulka kuulub maakera läänepoolkera suurima terviseorganisatsiooni suhete arendamine erinevate usuorganisatsioonidega, et üheskoos võidelda selliste haigustega nagu tuberkuloos ja koolera ning takistada AIDS-i epideemia levikut.

Peakoosolekul osalevad ka esindajad Hiina protestantlikke kirikuid ühendavast katusorganisatsioonist, Maailma Metodistikiriku Nõukogust ja delegaate tuleb ka tervitama 47 miljonit baptisti ühendava Baptisti Maailmaliidu peasekretär Neville Callam.

Ülemaailmse adventkiriku avalike suhete ja usuvabaduse osakonna direktor John Graz ütles, et selliste külaliste osalemine peakoosolekul on väga oluline. “Enamus nendest juhtidest on meiega juba varemgi kontaktis olnud, kuid nad ei tea, mida me esindame. See on neile väga hea võimalus näha, mida tähendab olla adventist.”

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat