Beekmann valiti Avatud Piibli Ühingu esimeheks

Avaldatud 14.6.2010, allikas Meie Aeg

 Pühapäeval Nõval toimunud Avatud Piibli Ühingu aastakoosolekul valiti Adventistide Koguduste Eesti Liidu kommunikatsiooni osakonna juht Lauri Beekmann uueks esimeheks. 

Viimased kaheksa aastat Avatud Piibli Ühingu (APÜ) esimehena tegutsenud arhitekt metodisti kogudusse kuuluv Enn Laansoo soovis keskenduda APÜ Kibuvitsa projektile ning esimeheks saamise ettepanek tehti senisele aseesimehele Beekmannile.
1992. aastast Eestis tegutsev APÜ - rahvusvaheliselt tuntud Scripture Union'ina- on piiblilugejaid ühendav üldkristlik organisatsioon. Ühing tegutseb enam kui 140 riigis üle kogu maailma. 
APÜ teeb kristlikes raadiotes kõlavat Piiblivõtit, mis on Piibli tekstile rajanev igapäevane kommentaar ning mida toimetavad vaimulikud ja koguduseliikmed kõigist Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikutest. Tihedalt Eesti Piibliseltsiga koostööd tegev APÜ korraldab piiblilugemise laagreid nii lastele, noortele kui ka täiskasvanutele ning antakse välja Piibli lugemist propageerivaid materjale ja käsiraamatuid. 
Alates 2006. aastast toimib APÜ all noorteliikumine Valge Roosi Vennaskond, mis on suunatud teismeeas noortele ning käsitleb suhetega seotud teemasid. Projekti eesmärk on koondada noori, kes tahavad ellu rakendada ja õpetada piibellikke väärtusi. Projekti vabatahtlikud käivad koolides pidamas loenguid ning korraldavad erinevaid noorteüritusi. 
Alates 2003. aastast on APÜ juhatus plaaninud “Kibuvitsa” projekti. Möödunud aastal osteti Nõvale 4 hektariline maatükk, kuhu plaanitakse laagripaika ning niinimetatud vaimulikku taastumiskeskust.
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat