Kirikujuhid: Keskkonna kaitsmine rajaneb Jumala loodu hindamisel

Avaldatud 7.5.2010, allikas Adventist News Network

Uues videos Youtube´i kanalis Adventistid Elust pakub adventistist tervise ekspert motivatsiooni reostuse vastu võitlemiseks.

Video avaldati nädalal, mil murelikud kodanikud, firmad ja valitsused 190 riigis üle terve maailma tähistasid 2010. aasta Maa Päeva, mis oli järjekorras 40-s peale seda, kui 1970. aastal see traditsioon USA senaatori poolt algatati.

Mõeldud suurendama teadlikkust ning Maa keskkonna hindamist, keskendus selle aasta Maa Päev kliimamuutustele, „ennenägematule võimalusele üles ehitada terve, külluslik ja puhta energiaga majandus,“ selgitas Maa Päeva ametlik kodulehekülg.

Juhatades tähelepanu, et ära visatud plastikust prügi ujub massidena maailma ookeanides, rääkis ülemaailmse adventkiriku tervise teenistuste direktor Allan Handysides sellise „hävinematu“ prügi kõrvalproduktidest. Lisaks looduse välise ilu rikkumisele, „plastik laguneb väikesteks osadeks, mis imavad sisse mürkaineid ning erinevaid kemikaale. Vees elavad elusolendid söövad seda ja see liigub nende toiduahelasse,“ rääkis ta.

“Me reostame oma planeeti. Kas see läheb meile korda? Mulle läheb,“ ütles Handysides videos. „Me hoolime, kuna see on Jumala maailm.“

Eelmisel sügisel käivitatud Youtube´i kanal Adventistid Elust on mõeldud vestluse stimuleerimiseks ning adventistliku perspektiivi pakkumiseks teemadele, mis ulatuvad usust kuni vaesuseni ning kõige viimati siis ka keskkonna reostumiseni.

Möödunud aasta lõpus Kopenhaagenis aset leidnud kliima koosoleku ajal kõneles adventkiriku president Jan Paulsen esimest korda Adventistid Elust kanalis kristlaste suhtest keskkonda.

“Nagu paljud teised -ismid, on keskkonnakaitse (environmentalism) üle võetud poliitiliste huvide poolt ning meie ütleme, et me ei taha selles osaleda, kuid keskkonnast hoolimine ulatub meie varaseima alguseni,“ rääkis Paulsen lühikeses videos, kus ta ütles, et keskkonnast hoolimine sai alguse selle maailma loomisest Jumala poolt.

Paulsen kutsus kristlasi omaks võtma ka „lihtsama elu,“ mis eemaldub tarbimise kesksest eluviisist.

Handyside'i video vaatamiseks külasta Youtube´i Adventistid Elust lehekülge.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat