Balti uniooni juhatus pidas kevadkoosolekut

Avaldatud 22.4.2010, allikas Meie Aeg

Möödunud pühapäeval, 18. aprillil pidas SPA Balti Uniooni juhatus Riias kevadkoosolekut, kus võeti vastu aruandeid ning arutleti eesootava üle.

Euroopa lennuliikluse olematusse paisanud tuhapilv takistas ka Trans-Euroopa Divisjoni esindaja Harold Wollani viibimist koosolekul.

Aruande esitas Balti uniooni raamatupidaja Zigurds Laudurgs, adventmisjoni ja pastorite assotsiatsiooni esimees Andrejs Arinš ning kommunikatsiooni osakonna juht Guntis Bukalders.

Kõige enam peatuti A. Arinši ülevaatel kolme Balti riigi adventkoguduste liikmeskonna osas, püüdes leida vastuseid küsimusele, miks koguduse liikmeskond väheneb ja kuidas seda tendentsi peatada. A. Arinš pakkus välja mõned teemad, millele võiks rõhku panna: iga kogudus peaks kord aastas viima läbi evangeelse seminari, kogudus peaks rohkem tähelepanu pöörama lastele ja noortele, iga koguduseliige võiks leida koguduses oma koha, kasutades talente, mis talle on antud. Välja toodi ka töö koguduseliikmetega, kes enam jumalateenistustel ei käi.

2009. aasta alguses oli koguduseliikmeid kolme riigi lõikes 6509, aasta lõpus 6486, ainuke kasvaja oli Läti kogudus.

Raamatupidaja Z. Laudurgs esitas finantsaruande, mille on kinnitanud ka TED-i audiitor. Z. Laudurgs kinnitas, et 2009. aasta eelarve sai koostatud väga realistlikult ja kokkuhoidlikult ning tänu sellele ei ole koguduse eelarves puudujääke.

Kommunikatsioonijuht G. Bukalders tegi üevaate kolmes Balti riigis toimunud LifeConnect seminarist. Igas riigis kutsuti osalejaid üles end netimisjonärina kirja panema. LifeConnect on TED-i projekt internetimisjoni vallas. Igas riigis on oma veebipastor, kes projekti koordineerib ja juhib. Eesti adventkoguduste veebipastor on Jaanus-Janari Kogerman. Projektist saab pikemalt lugeda maikuu Meie Ajast.

Koosolekul arutleti lühidalt ka eelseisva Adventistide Koguduste Eesti Liidu peakoosoleku teemal, Balti unioonist tuleb koosolekule 4 inimest. Eeloleval suvel toimub Ameerika Ühendriikides Atlantas ka Peakonverentsi sessioon, kuhu Balti unioonist läheb samuti delegatsioon, selleks ajaks määrati Balti uniooni esimehe kohusetäitjaks uniooni hingamispäevakoolijuht Talivaldis Vilnis.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat