Ingver – zingiber officinale

Avaldatud 14.1.2010

Ingver ergutab südant ja vereringet ning parandab üldist enesetunnet.

Kui juua algava nohu või gripi korral tass kuuma värsket ingveriteed, aitab see haiguse välja higistada ning saada jagu palavikust ja limaskestapõletikust. Ingver on ka tuntud kõhurohi. Aitab gastriitide, kõhulahtisuse ja valu puhul. Ingver annab abi isegi merehaiguse vastu, samuti võib seda kasutada halva hommikuse enesetunde korral ja ka raseduse ajal. Ingveri soojendav mõju soodustab vereringlust, edendab seedimist ja hajutab uimasuse. Toore juure närimine võib leevendada hambavalu, alandada vererõhku.

Omadused ja mõju:

puhituse vastane, diureetiline, potentsitõstev, soojendav, limaskesti pehmendav, isutõstev, antioksüdant, lahtisti, kõhurohi, üldtoniseeriv, ussirohi, nahka ärritav, higistama ajav, krambivastane, põletikuvastane, rögalahtistav, antiseptiline, vereringet soodustav, valuvaigistav, kudesid taastav, seentevastane, mürke väljutav.

Näidustused:

isutus, köha, külmetushaigus, gripp, nohu, artriit, põletik, iiveldus, oksendamine, astma, palavik, kõhukinnisus, seedehäired, kõhulahtisus, kõhupuhitus, vereringehäired, külmamuhud, krambid, kõrge kolesterool, toidu nõrk imendumine, kõrvetised, kehvveresus, reuma, limapauna ja kõõlustupe põletik, lihasvalu, ishias, pügaraig, suguline külmus, menstruatsioonihäired, verevalumid, venitused ja nikastused, allergia, astma, kõrgvererõhutõbi.

Hommikuse raviva energiajoogi retsept:

Poolele klaasile värskelt pressitud apelsinimahlale lisada pool klaasi värskelt pressitud greibimahla ning pool teelusikat ingveripulbrit jooki lisada, segada.

Juua pool tundi enne sööki.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat